Crinul - o floare nobilă


Crinul  - o floare nobilă

Printre florile speciale, cu semnificații și legende nenumărate se află și crinul, o floare spectaculoasă, elegantă, ce transmite foarte multe sentimente frumoase.


In articol:

Originile crinului

Crinul este o plantă perenă, ce își are originile în zona balcanică și Asia Mică, de aici a pătruns în Europa ca un simbol al regalității datorită aspectului pe care îl are.

Structura crinului este impunătoare. Are o tulpină înaltă, cu dimensiuni între 80 și 200 de cm, floare crinului este destul de mare și este alcătuită din trei petale superbe. Culorile crinului sunt variate, fiecare având o anumită semnificație.

Istoria crinului și semnificațiile acestuia

Crinul de culoare alb este un simbol al purității în mod sigur, acest aspect nu se datorează istoriei sau legendelor sale, se datorează aspectului florii sale.

Un alt aspect pe care îl exprimă este mândria, aceasta este exprimată prin tulpina impunătoare, care se rupe cu greu, tulpina exprimă în același timp și aerul nobil.

Floarea crinului este simbolul căsătoriei, astfel că pentru o astfel de ocazie vei alege cu siguranță să dăruiești crini pentru tânăra mireasă. Însă este indicat să folosești crinul și în decorațiunile pentru nuntă, decorul va fi extrem de plăcut, atât din punct de vedere vizual, cât și din punct de vedere al mirosului plăcut.

În trecut, crinul era un simbol al oamenilor cu statut social și era dăruit acestora ca un simbol al încrederii ce li se acorda. Pe aceeași idee, crinul a fost mutat în relațiile de iubire, sugerând de asemenea, încrederea puternică dintr-o relație stabilă.

În religie, crinul este un simbol al Fecioarei Maria, dar și al Sfinților Mihail și Gavril, datorită purității pe care o transmite această floare.

În Grecia Antică, crinul era asociat cu zeițele căsătoriei, Hera, Jupiter. Conform uneia dintre legende, crinul ar fi apărut în urma alăptării de către Hera a fiului ei. În timpul alăptării aceasta ar fi scăpat câteva picături pe Pământ, din acele picături au inflorit crinii ce au culoarea alb.

 Culorile crinilor și semnificațiile acestora

Fiecare culoare exprimă un anumit sentiment, astfel că fiecare crin de o anumită culoare transmite anumite emoții. Deși crinul alb este mereu amintit și mai des întâlnit și ceilalți crini de alte culori sunt apreciați și transmit anumite sentimente.

Crinul galben este un simbol regal, dar se pare că semnifică printre altele și falsitatea. În funcție de ipostazele și ocaziile când este dăruit semnifică și distracția.

Crinul portocaliu este simbolul modestiei, în schimb exprimă în același timp și măiestria. Este foarte interesant din punct de vedere vizual și se folosește în aranjamente sau buchete cu crini de alte culori.

Crinul roșu este după cum intuiești, simbolul iubirii, semnifică o iubire plină de pasiune, o dragoste reală și o relație stabilă.

Ocaziile potrivite pentru a dărui crini

Printre cadourile potrivite oricărei ocazii vei regăsi un desert, o sticlă de băutură sau buchete de flori, care au darul de a aduce energia pozitivă.

Crinii sunt extrem de potriviți evenimentelor precum, logodna, căsătoria sau la finalizarea unei etape, precum liceului sau facultatea. Poți opta pentru varianta unui buchet alcătuit integral din crini sau poți adăuga și alte flori albe pentru un eveniment de acest gen.

Pentru persoana iubită alege să dăruiești crini de culoare roșie cu orice ocazie pentru a-i face ziua mai frumoasă și bună.

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Cine este Mihai Bobonete. Biografie: data nașterii, căsătorie, copii, carieră

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

CITEȘTE: Cum se pun murăturile la borcan. Cele mai bune murături ca la bunica acasă

CITEȘTE: Cât timp se fierbe supa de pui

CITEȘTE: Cât timp se ia cătina cu miere. Beneficiile cătinei

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

DESCOPERĂ: Cine este soția lui Mihai Bobonete | Cătălina Bobonete

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri