Poate mai des decât ar trebui, începi să ai momente de epuizare care te copleșesc. Însă știai cum ar trebui să privești situația?
Acest sentiment de copleșire poate apărea din mai multe motive, însă realizăm abia atunci când starea este accentuată și avem impresia că ne învârtim într-un cerc, în continuu.
1. Conștientizează cât de des spui da, când vrei să spui nu
Sunt momente când spui „da” la lucruri pe care nu vrei să le faci, doar pentru că te gândești că e o alegere bună, îți place motivul pentru care o faci sau ajuți pe cineva.
Citește și: Care este durata de viață a produselor de machiaj? Cât rezistă produsele și cum să le îngrijești corect
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Cum să îți păstrezi pălăria curată pe tot parcursul anului
2. Nu îți mai adăuga lucruri care te stresează, în viața de zi cu zi
Dacă te trezești dimineața și nu ai nicio dorință de a face lucrurile pe care le ai de făcut și îți imaginezi că ți-ai dori să faci orice altceva, atunci e semn că ceva nu este în regulă.
Poate că este momentul să îți analizezi viața și să te gândești la cum îți petreci timpul, pentru că nu trebuie să continui să îți petreci zilele făcând lucruri care nu îți aduc nicio bucurie. Este important să îți regăsești pasiunile și să îți prioritizezi activitățile care te fac să te simți bine. Fă un pas înapoi și întreabă-te dacă ceea ce faci zilnic este în acord cu ceea ce îți dorești cu adevărat.
3. Schimbă-ți perspectiva cu privire la lista de lucruri pe care le ai de făcut
Atunci când vine vorba despre listele cu lucruri de făcut este cunoscut deja faptul că acestea nu se termină niciodată, iar dacă îți bazezi succesul sau bucuria de moment pe a bifa toate task-urile de pe listă, automat vei ajunge sa
4. Încearcă să mai faci și o pauză pentru odihnă
Odihna este din ce în ce mai regăsită în lumea dezvoltării personale, iar toată lumea știe cât de importantă este pentru sănătatea noastră. Totuși, ceea ce se întâmplă adesea este că odihna este privită ca pe un mijloc de a deveni mai productivi. Mulți dintre noi se odihnesc doar pentru a putea lucra mai mult sau mai bine, iar acest lucru face ca odihna să nu fie considerată o necesitate în sine. Când te simți copleșit și presat de task-uri, poate fi greu să îți acorzi timp pentru odihnă. De multe ori, simțim că trebuie să continuăm să muncim, chiar dacă organismul nostru ne cere pauză. Totuși, este important să îți acorzi momente de relaxare, pentru refacerea și regenerarea corpului și a minții. Încearcă să găsești modalități de a te odihni atunci când simți că ai nevoie și nu doar atunci când trebuie să o faci.