3 tipuri de compoziții pentru șnițele de pui


Șnițelele de pui se pot face în mai multe feluri. Noi vă învățăm trei rețete diferite, care o să vă ajute să preparați cele mai bune șnițele.


In articol:

Unul dintre preparatele cele mai îndrăgite de către români și nu numai este, fără îndoială, clasicul șnițel. Rețeta de bază a acestui preparat a suferit, de-a lungul timpului, mai multe modificări. Iată cum puteți prepara șnițelele, în trei variante diferite, dar la fel de gustoase. 

Șnițelele de pui, pufoase și delicioase

Atunci când vreți să preparați ceva bun și rapid, șnițelele sunt cea mai la îndemână variantă. Și ca să nu vă plictisiți de aceeași rețetă, cel mai bine încercați mai multe compoziții pentru șnițele. 

În mod normal, pentru șnițele aveți nevoie, pe lângă carne, de ouă, făină, pesmet și condimente. Totuși, pentru ca preparatul să vă iasă și mai gustos, puteți să adăugați în compoziție mai multe ingrediente. 

Noi vă prezentăm 3 idei, pentru a prepara cele mai bune șnițele de pui

1. Șnițel de pui în compoziție de muștar 

Ingrediente:

  • piept de pui dezosat
  • un ou
  • 3 linguri de muștar dulce
  • o lingură de muștar cu hrean
  • o cană de apă minerală
  • făină
  • sare
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Într-un castron, amestecați oul cu muștar și cu sare, apoi puneți apa minerală și la final, făina. Compoziția trebuie să aibă consistența unei smântâni. 

Treceți fiecare bucată de piept de pui prin această compoziție, iar apoi prăjiți șnițelele în baie de ulei. 

3 tipuri de compoziții pentru șnițele de pui

2. Șnițele cu lapte și apă minerală

Ingrediente:

  • piept de pui dezosat
  • sare
  • piper
  • două ouă
  • 150 ml lapte
  • 100 ml apă minerală
  • o lingură de pesmet
  • 5-6 linguri de făină

Mod de preparare:

Puneți sare și piper pe fiecare bucată de piept de pui. Într-un castron, amestecați ouăle cu sare și cu piper și apoi adăugați lapte. 

Puneți făină și pesmet și amestecați foarte bine. La final, turnați și apa minerală. Treceți fiecare bucată de pui prin făină și apoi prin compoziția preparată mai sus. 

După aceea, prăjiți șnițelele în ulei încins. 

Șnițele cu bere 

A treia variantă de compoziție pentru șnițelele de pui este cea cu bere. Da, ați citit bine! Berea ajută carnea să devină și mai fragedă și în acest fel, veți prepara cele mai pufoase șnițele pe care le-ați mâncat vreodată. 

Ingrediente: 

  • piept de pui dezosat
  • 4 ouă
  • 250 g pesmet
  • 5- 6 căței de usturoi
  • un pahar cu bere
  • ulei
  • piper negru

Mod de preparare:

Într-un castron, puneți berea, sarea, piperul și cățeii de usturoi pisați și lăsați carnea la macerat în acest amestec, pentru câteva ore. 

Apoi scoateți bucățile de pui și le bateți ușor cu ciocanul de șnițele. Într-un castron, bateți ouăle cu sare și cu piper. Treceți fiecare bucată de carne de pui prin ouă, iar apoi prin pesmet. 

După aceea, prăjiți șnițelele în ulei încins. Le scoateți pe șervețele absorbante, ca să scăpați de excesul de ulei. 


Abonează-te pe

Citește și:

NOUTATE: Cine este IOANA FILIMON. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor

DESCOPERĂ: Cine este ANDA ADAM, noua concurenta de la Bravo ai Stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este Ruxi (Roxana Erdei). Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

NOUTATE: Cine este SENSY. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscopul lunii

Horoscop LEU octombrie 2021. Nativii zodiei Leu se mută în casa nouă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri