Sfecla rosie este o sursa excelenta de nutrienti diversi, precum betaina, nitriti, sodiu, flavonoide, clor, calciu, iod, magneziu, zinc si vitaminele A, B6 si C. Este un antioxidant puternic si nu contine grasimi. In plus, aceasta leguma este bogata si in glicina, luteina, zeaxantina, carotenoide, potasiu si acid folic.
5. Detoxifierea ficatului. Datorita continutului ei de betaina, sfecla poate mentine sanatatea ficatului.
6. Tratamentul si prevenirea cancerului. Sucul de sfecla rosie pastreaza starea de sanatate a celulelor. Da celulelor betaceanin care este pigment rosu. Mai mult, distruge tumorile si celulele canceroase.
7. Previne malformatiile congenitale. Sfecla contine din plin acid folic si cantitati mari de folat. Prin urmare, femeile insarcinate sunt sfatuite sa consume sfecla moderat.
8. Muschi sanatosi. Sucul de sfecla poate imbunatati semnificativ puterea musculaturii. Este stiut stiintific ca sucul de sfecla poate accelera procesul de recuperare a muschilor si reduce durerea musculara.
Citeste mai multe aici.