10 lucruri pe care le fac oamenii, dar câinii nu le suportă

ce nu suporta cainii la oameni

10 lucruri pe care le fac oamenii, dar câinii nu le suportă

Așa cum există nenumărate aspecte pe care animalele de companie le fac, iar noua nu ne plac, exact așa există și anumite lucruri pe care noi le facem, iar câinii nu ne suportă. Insă știați care sunt acestea?

Aflați din rândurile următoare, care sunt doar câteva dintre lucrurile pe care oamenii le fac, iar câinii nu le suportă.

 

Îmbrățișare

Un prim aspect de luat în seamă în ceea ce privește locurile pe care nu le plac câinii, este reprezentat de îmbrățișare. Bineînțeles că este foarte drăguț să ne uităm la fotografii în care apar persoane diverse când își îmbrățișează animale de companie, inclusiv câinii, însă cu toate acestea momentul nu este prea confortabil pentru ei.

în special când vine vorba despre îmbrățișările oferite de străini, în momentul în care plasăm brațele în jurul gâtului sau corpului lor, aceștia o pot percepe ca o amenințare. Deși există câini care tolerează îmbrățișările din partea oamenilor de încredere, acest aspect nu înseamnă că le și place cu adevărat. Pentru a înlocui acest lucru îl puteți doar mângâia pe spate și pe piept, în special dacă nu cunoașteți respectivul câine.

Citește și: 11 moduri prin care câinii își arată dragostea

ce nu trebui sa faci cainelui tau
10 lucruri pe care le fac oamenii, dar câinii nu le suportă[Sursa foto: freepik]

Citește și: 9 motive științifice pentru care pisica ta doarme cu tine

Intrarea în față și spațiul personal

Așa cum în unele momente nici 9 nu ne place ca spațiul nostru personal să fie invadat, exact așa se întâmplă și în cazul câinilor, iar în plus, aceștia tind să nu le placă nici momentul în care oamenii le intră în față.

Ar trebui să evitați să vă puneți mâinile în fața unui câine, să vă ridicați peste ei sau să vă grăbiți spre ei, în special dacă acesta nu vă cunoaște îndeajuns de bine. În cazul în care sunteți totuși stăpânul, puteți să mergeți încet și să fiți blând cu acesta, ba chiar să-l răsplătiți cu bunătăți sau laude.

10 lucruri pe care le fac oamenii, dar câinii nu le suportă[Sursa foto: freepik]

Nu lăsați câinele să adulmece și să exploreze în plimbări

In ciuda faptului că putem observa zilnic câini care merg la plimbare și adulmecă și tot explorează, observăm și persoane care au tendința să grăbească câinii în respectivele momente ci să nu-i permită să se oprească, ceea ce este destul de neplăcut pentru ei. Aceștia explorează prin miros, dar și prin alte simțuri, iar momentul în care nu sunt lăsați să facă acest lucru, devine destul de neplăcut pentru ei.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

10 lucruri pe care le fac oamenii, dar câinii nu le suportă[Sursa foto: freepik]

Câine așezat la comandă

Bineînțeles că există nenumărați câini care sunt dresați special și pot înțelege anumite comenzi oferite, însă cu toate acestea câinilor nu le place să se așeze la comandă, în special momentul în care nu a fost învățat anumite reguli.

De aceea este foarte bine să practicați antrenament cu acesta pentru a avea o structură a vieții sale și o rutină, pe care să o înțeleagă. Se recomandă să vă hrăniți câinele la aceeași oră în fiecare zi și să stabiliți o rutină de exerciții sau de plimbări, astfel încât acesta să fie fericit.

10 lucruri pe care le fac oamenii, dar câinii nu le suportă[Sursa foto: freepik]

Țipete și pedepse aspre

Este de la sine înțeles dat faptul că niciunui animal de companie nu-i place să audă țipete sau să primească pedepse aspre, iar printre aceste animale de companie se află bineînțeles și câinii.

Bineînțeles că e posibil ca aceștia să nu înțeleagă cuvintele pe care noi le rostim, însă cu toate acestea reușesc să simtă emoțiile transmise în acel moment. Acesta poate ajunge să fie destul de sensibil sau înfricoșat și speriat. Această modalitate nu va întări relația dintre voi ci doar va instala frica în animalul de companie.

10 lucruri pe care le fac oamenii, dar câinii nu le suportă[Sursa foto: freepik]

Îmbrăcăminte

In ciuda faptului că animalele de companie pot arăta destul de drăguț din punctul nostru de vedere îmbrăcate, de menționat este faptul că nu este un aspect prea plăcut pentru aceștia, în special pentru câini. Deși există nenumărați câini care pot tolera anumite ținute sau costume, majoritatea nu le plac, iar înainte de a forța animalul de companie să îmbrace un anumit costum, ar trebui să începeți să-l cunoașteți și să nu îl forțați. Excepție face momentul în care acesta are nevoie de protecție împotriva frigului, însă și atunci puteți începe să îi aduceți articole mici și ușoare, cu care să se obișnuiască și să le asociați cu recompense.

ce sa nu faci pentru cainele tau
10 lucruri pe care le fac oamenii, dar câinii nu le suportă[Sursa foto: freepik]

Parfumuri puternice

In unele momente chiar și noi putem să nu suportăm un anumit parfum puterni c, însă vă puteți imagina ce simte câinele nostru. Simțul mirosului pe care câinele îl are este de aproximativ 10.000 până la 100.000 de ori mai sensibil decât al nostru. În ciuda faptului că aceștia deseori adulmecă, atunci când vine vorba despre parfumuri și substanțe chimice puternice, acestea pot deseori să deranjeze câinii și să le irite nasul. Se recomandă să evitați să pulverizați direct câinele cu orice tip de parfum, iar momentul în care acesta are nevoie de un spray medical, trebuie cu siguranță să evitați fața.

Citește și: Iancu Sterp și Denisa Coțolan și-au pus fanii pe jar! „Fetiță sau băiat?”. Detaliul care i-a dat de gol- kanald.ro

Citește și: Subiecte Română Evaluare Națională 2024 pentru clasa a 8-a: Modelul publicat pe EDU.ro- stirilekanald.ro

10 lucruri pe care le fac oamenii, dar câinii nu le suportă[Sursa foto: freepik]

A fi lăsat singur sau ignorat

Deși nu există momente prea multe în care câinele simte nevoia să fie lângă tine, acestuia nu îi place să fie lăsat singur sau ignorat. Aceștia își găsesc o companie umană, iar în unele momente chiar se tem să fie lăsați singuri și ajung să sufere de anxietate de separare. Se recomandă să petreceți cât mai mult timp cu acesta în momentul în care sunteți acasă și să vă faceți timp să creați o legătură puternică cu el, prin a ajunge să stabiliți o rutină zilnică, cu exerciții fizice și stimulare mentală și emoțională.

10 lucruri pe care le fac oamenii, dar câinii nu le suportă[Sursa foto: freepik]

Aducându-l în situații incomode

Există nenumărate momente în care suntem la o plimbare cu câinele nostru, iar acesta nu își mai dorește să meargă în direcția dorită de noi. Indiferent că este vorba despre un parc, o mașină sau o vizită la medicul veterinar sau poate chiar simte nevoia să evite o persoană sau un animal, se pare că momentul în care refuză să se îndrepte într-o anumită zonă, acesta are simt de frică sau fobie. Se află într-o stare de stres în momentul în care este forțat să meargă acolo unde nu își dorește. Pentru a ușura această situație pentru câine, ar trebui să-l țineți la distanță sigură și chiar să-l recompensați în momentul în care vedeți că a rămas calm ce a făcut față situației.

cum sa te comporti cu cainele
10 lucruri pe care le fac oamenii, dar câinii nu le suportă[Sursa foto: freepik]

Momentul în care sunteți supărat

Nu în ultimul rând, bineînțeles că și viața noastră are nenumărate suișuri și coborâșuri de-a lungul timpului, iar nimeni nu spune că trebuie să fim fericiți întotdeauna. Cu toate acestea, trebuie să știm faptul că animalul nostru de companie simte emoțiile tocmai din cauza legăturii strânse pe care o avem. În momentul în care noi trecem printr-o perioadă grea, acest lucru ne-a va afecta și câinele și poate deveni și el trist sau chiar bolnav. Acest lucru poate să fie cauzat tocmai pentru că nu mai primesc suficientă atenție din partea noastră. În ciuda a tuturor momentelor grele prin care vom trece, trebuie să încercăm ca din când în când să ne păstrăm rutina pe care o avem cu el și să petrecem timp, iar în niciun caz să-l ignorăm. Acesta poate deveni un adevărat sprijin în momentele noastre grele.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

comportament caini
10 lucruri pe care le fac oamenii, dar câinii nu le suportă[Sursa foto: freepik]Citește și:

Codițele împletite, de la tradiție la trend

9 motive științifice pentru care pisica ta doarme cu tine

ȘOCANT! Vedeta care a ajuns să mănânce din gunoaie. Sărăcia a TRANSFORMAT-O total. FOTO

Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta

Iubita lui Dinu Maxer, Magdalena Chihaia, construiește un imperiu în afaceri. Cu ce se ocupă atunci când nu este pe scenă

Horoscop 23 iunie 2024. Află ce zodie va face o rezervare pentru a pleca în vacanță

Incredibil cum arăta Mihaela de la „Casa iubirii” în urmă cu 12 ani! Fotografiile în care abia o recunoști pe câștigătoarea sezonului 2

Ei sunt clujeni găsiți morți în curtea casei. Asta le-a adus sfârșitul


Cookies