11 moduri prin care câinii își arată dragostea

moduri prin cainii isi arata dragostea
11 moduri prin care câinii își arată dragostea

La fel ca pisicile, chiar și câinii pot avea anumite semnale prin intermediul cărora ne arată dragostea lor. Insă știați care sunt acestea?

Aflați din rândurile următoare, care sunt modurile prin care câinii ne pot arăta dragoste a simțită față de noi.

 

Menține contactul vizual

Un prim aspect de luat în seamă în momentul în care câinele își dorește să îți arate afecțiunea pe care o simte față de tine este reprezentat de momentul în care menține contactul vizual cu tine.

Acest contact vizual lung și susținut este rezervat doar pentru persoanele pe care le iubește, în care are încredere și alături de care se simte în siguranță. Acest aspect vă ajută totodată și să creați o legătură mai profundă cu animalul vostru de companie, moment în care creierul său eliberează oxitocina, cunoscut și sub numele de hormonul iubirii. Cu toate acestea, se recomandă să păstrați contactul vizual în momentul în care vă jucați sau vă îmbrățișați cu el, însă nu într-un mod forțat pentru că acesta se va simți inconfortabil.

Citește și: 9 motive științifice pentru care pisica ta doarme cu tine

cum isi arata cainii dragostea
11 moduri prin care câinii își arată dragostea[Sursa foto: freepik]

Citește și: Semnificația din spatele celor mai ciudate 14 comportamente ale pisicilor

Stă rezemat de tine

Un alt aspect prin intermediul căruia vă puteți da seama faptul că animalul de companie vă transmite că vă iubește, este reprezentat și de momentul în care stă rezemat de voi.

Indiferent de faptul că vă aflați pe podea sau pe canapea, în momentul în care câinele alege să se sprijine de voi și să vi se alăture, acest aspect nu inseamna nimic altceva decât că se simte în siguranță lângă voi și complet confortabil. Cu toate acestea, câinele se poate sprijini de voi și în momentul în care se simte speriat sau anxios, tocmai pentru că te văd ca fiind protector al lor.

11 moduri prin care câinii își arată dragostea[Sursa foto: freepik]

Doarme în dormitorul tău

Poate că nu întotdeauna acceptăm faptul ca animalul nostru de companie să doarmă în dormitorul nostru, însă cu toate acestea în momentul în care câinele o face, acesta ne transmite că ne iubește cu adevărat. Cu alte cuvinte, câinele simte nevoia să fie mai aproape de noi în timp ce doarme, ceea ce înseamnă totodată că este și loial și nu vrea să fie separat.

semne ca animalul de companie te iubeste
11 moduri prin care câinii își arată dragostea[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Este fericit când ajungi acasă

Este cunoscut deja faptul că în momentul în care ajunge acasă, câinele tău se bucură foarte mult să te vadă, însă puține sunt persoanele care știu că în acel moment el este absolut încântat să te revadă, la fel cum de altfel sunteți și voi.

Prin acest aspect, câinele își arată iubirea față de tine.

11 moduri prin care câinii își arată dragostea[Sursa foto: freepik]

Îți poartă pantofii și șosetele

In ciuda faptului că poate deseori nu suntem mulțumiți când animalul de companie începe și ne poartă pantofii și șosetele peste tot prin casă, aceasta este o altă modalitate prin intermediul căreia, câinele ne arată că ne iubește. Aceștia sunt atașați de stăpâni, de aici pornind și faptul că iubesc mirosurile stăpânilor, ceea ce îi determină să vă poarte prin casă papucii sau șosetele și nu numai.

Cu toate acestea, în momentul în care ia papucii și șosetele și începe să le mestece, poate că ar trebui să achiziționezi câteva jucării speciale pentru acesta, care sunt totuși sigure de mestecat.

11 moduri prin care câinii își arată dragostea[Sursa foto: freepik]

Vă verifică

Deși câinele își poate manifesta iubirea în nenumărate moduri, pot exista și momente în care câinii sunt mai independenți și nu stau întotdeauna lângă tine sau încolăciți în jurul picioarelor tale. Acest lucru nu înseamnă că nu te mai iubesc, ba chiar mai mult, aceștia au tendința ca din când în când să te verifice dintr-o altă cameră sau chiar și în momentul în care sunteți într-o plimbare, tocmai pentru a se asigura că ești în apropierea sa.

cum isi arata cainii afectiune
11 moduri prin care câinii își arată dragostea[Sursa foto: freepik]

Căutarea contactului fizic

Un alt lucru pe care îl face câinele în momentul în care te iubește, este reprezentat și de faptul că te caută și își dorește să fie cât mai aproape de tine. Afecțiunea fizică este foarte importantă în ceea ce privește relația pe care o ai cu câinele tău, iar această afecțiune fizică poate să se manifeste prin îmbrățișări blânde sau pur și simpla ta prezență în preajma sa.

11 moduri prin care câinii își arată dragostea[Sursa foto: freepik]

Îți aduce jucăria preferată

Un alt semn al faptului că animalul tău de companie te iubește mult este reprezentat de momentul în care îți aduce jucăria sa preferată. De cele mai multe ori putem interpreta acest lucru ca fiind o joacă din partea sa, însă acesta este un semn major al iubirii lui față de tine. Dat fiind faptul că tu ești un lider al său, acesta îți prezintă cele mai iubite lucruri pe care le are.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

11 moduri prin care câinii își arată dragostea[Sursa foto: freepik]

Îți zâmbește

De fiecare dată când vedem că animalul nostru de companie ne zâmbește, cu siguranță vom dori să imortalizăm momentul într-o fotografie. Acela este momentul în care, în ciuda faptului că poate considerăm că ne imaginăm acest lucru, unii câini chiar învață să zâmbească, trăgându-și buzele înapoi pentru a avea un rânjet mai larg. În momentul în care și tu îi vei zâmbi la fel și îi vei vorbi cu o voce fericită, îi vei transmite că și tu îl iubești.

11 moduri prin care câinii își arată dragostea[Sursa foto: freepik]

Dau din coadă

Probabil această caracteristică este una dintre cele mai cunoscute, în momentul în care câinele este fericit cu prezența noastră și ne iubește începe să dea din coadă. Acest semn este unul comun de fericire și afecțiune la câini, în special în momentul în care văd o persoană familiară.

semne ca te iubeste cainele
11 moduri prin care câinii își arată dragostea[Sursa foto: freepik]

Urechile lor sunt relaxate

Nu în ultimul rând, în momentul în care urechile câinelui nostru sunt relaxate, acesta este un semn de confort al lui față de noi. Dacă urechile câinelui sunt lipite în poziție verticală, probabil se află într-o stare de vigilență, însă în momentul în care urechile sunt încordate sau turtite, este semnalat un sentiment de tensiune sau frică. Fericirea și relaxarea apare în momentul în care urechile sunt relaxate.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

11 moduri prin care câinii își arată dragostea[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Semnificația din spatele celor mai ciudate 14 comportamente ale pisicilor

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies