Ziua de 1 Decembrie, marcată de o ceremonie fără public


Președintele Klaus Iohannis a susținut un discurs cu ocazia Zilei Naționale a României.


In articol:

Anul acesta, ziua de 1 Decembrie a fost sărbătorită cu totul diferit față de anii precedenți. Celebra paradă de la Arcul de Triumf s-a transformat într-un scurt discurs oferit de Președintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Naționale a României.

Klaus Iohannis, discurs de Ziua Națională a României

"Dragi români,

În această piață, care a fost martora atâtor sărbători, astăzi suntem mult mai puțini ca de obicei. Cadența militarilor, bucuria din ochii copiilor, ridicați în brațe de părinți sau bunici emoționați, sunt imagini de care ne este dor și pe care vrem să le revedem cât mai curând posibil.

Citeste si: 1 Decembrie 2020! Topul celor mai frumoase urări, SMS-uri, mesaje și felicitări pentru Ziua Naţională a României!

În acest cadru în care ne aflăm acum, vegheați la fel ca în anii precedenți de Arcul de Triumf, acest simbol al sacrificiului și al speranței națiunii române, urez La Mulți Ani românilor, oriunde s-ar afla ei, sănătate și optimism! Niciodată în ultimele decenii n-am întâmpinat 1 Decembrie cu atâta îngrijorare și strângere de inimă.

romania 1 decembrie marea unire
Ziua Marii Uniri de la 1918 se sărbătorește în fiecare an pe 1 Decembrie[Sursa foto: PixaBay]

Criza sanitară care a schimbat viața planetei, pandemia de COVID-19 care ne-a afectat și pe noi, ne obligă să marcăm Ziua Națională în alte registre decât cele obișnuite. Ca în atâtea momente definitorii ale zbuciumatei noastre istorii, în fiecare zi, bărbați și femei, plini de curaj și de dârzenie, luptă cu pandemia și, prin salvarea altor români, duc, de fapt, mai departe idealurile de unitate și unire, în spirit și acțiune, care s-au împlinit în acel neasemuit 1918.

Citeste si: Traficul va fi restricționat pentru repetiția și ceremonia oficială de Ziua Națională. Pe unde se va circula în București

De la începutul pandemiei, suntem fizic distanțați unii de alții, ne vedem mai rar și resimțim absența interacțiunii cu cei dragi, iar granițele par din nou a ne despărți.

ziua nationala 1 decembrie
Klaus Iohannis a susținut un discurs de Ziua Națională a României[Sursa foto: PixaBay]

Vom fi împreună și vom spune că uniți am învins și că, orice vom avea de înfruntat mai departe, tot uniți vom învinge! La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români! Vă doresc multă sănătate!", au fost câteva din cuvintele adresate românilor.


Abonează-te pe

Citește și:

COVID-19 România! 1.259 pacienți internați la ATI

Imagini interzise minorilor! Vedetă din România, filmată în timp ce făcea amor

Bulgaria își închide granițele! Care sunt regulile impuse

Klaus Iohannis, despre restricțiile impuse: “Am vrut să ştiu cum reacţionează oamenii..."

Noul simptom al COVID-19, ”happy hypoxia”, face tot mai multe victime. Cum se manifestă?

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Rafaelo de la "Puterea Dragostei" și-a făcut praf Mustangul! Fostul concurent a făcut accident seara trecută

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri