Wow! Tu știai de la ce vine denumirea COVID-19? E atât de logic...


Dacă vă întrebați de la ce vine denumirea noului coronavirus, COVID-19, ei bine, misterul a fost elucidat! Iată cum ne protejăm de COVID-19.


In articol:

Foarte multe persoane se întrebau de la ce vine denumirea noului coronavirus „COVID-19”, nefiind tocmai o prescurtare pentru coronavirus. De fapt, acest nume pe care autoritățile l-au dat infecției pulmonare cauzată de coronavirus, este foarte simplă și logică. Denumirea COVID-19 este o alăturare a mai multor termeni, prescurtați!

Citeste si: Raed Arafat nu este de acord cu relaxarea restricțiilor în această perioadă: „Poate fi devastator pentru România”

denumirea, covid-19, noul coronavirus, coronavirus, cum ne protejăm
denumirea, covid-19, noul coronavirus, coronavirus, cum ne protejăm

Acest acronim este format din mai mulți termeni, păstrându-se doar câteva litere, din începutul celor trei cuvinte. Astfel: CO vine de la CORONA, VI de la VIRUS și D de la DISEASE (boală), iar numărul 19 se referă la anul în care această boală a fost descoperită, adică 2019.

Această denumire a fost anunțată înainte de un congres, pe tema acestei noi boli pulmonare, cauzată de infectarea cu coronavirus, congres organizat de Organizația Mondială a Sănătății în Geneva, Elveția.

Citeste si: Avertismentul transmis de Vladimir Putin: Trebuie să fim pregătiți!

Cum te protejezi de COVID-19

Am tot auzit numeroase sfaturi din partea autorităților, cu privire la protejarea de noul coronavirus, COVID-19, așa că iată ce putem face, pentru a evita infectarea și, deopotrivă, răspândirea infecției.

Este important să ne spălăm pe mâini, olosind apă și săpun, ori de câte ori avem ocazia, chiar dacă stăm în casă.

Dacă suntem la cumpărături și nu avem această posibilitate, putem folosi substanțe dezinfectante pe bază de alcool. De asemenea, trebuie să evitem contactul cu persoane care suferă de afecțiuni respiratorii și să păstrăm distanța socială.

denumirea, covid-19, noul coronavirus, coronavirus, cum ne protejăm
denumirea, covid-19, noul coronavirus, coronavirus, cum ne protejăm

NU trebuie să ne atingem în zona feței, pentru că ne putem infecta dacă virusul COVID-19 intră în contact cu mucoasa ochilor, nasului sau a gurii, și este recomandat să ne acoperim gura și nasul dacă strănutăm sau tușim: ori cu ajutorul cotului, ori cu o batistă de hârtie, pe care apoi o vom considera contaminată și o vom arunca imediat.

De asemenea, se recomandă să nu luați medicamente antivirale sau antibiotice, decât la recomandarea medicului de familie. La capitolul igienizării spaților în care locuim, e bine să dezinfectăm toate suprafețele cu substanțe pe bază de clor sau alcool.

Citeste si: Previziune sumbră. COVID-19 nu va dispărea la vară: „Nici măcar nu ne apropiem de final”


Abonează-te pe

Citește și:

Raed Arafat nu este de acord cu relaxarea restricțiilor în această perioadă: „Poate fi devastator pentru România”

Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor

Previziune sumbră. COVID-19 nu va dispărea la vară: „Nici măcar nu ne apropiem de final”

Exclusiv kfetele! Pot câinii sau pisicile să ia COVID-19? Tot ce trebuie să știi despre îngrijirea animalelor de companie!

Faimosul Sonny Flame și războincul Cristian au rămas în Dominicană din cauza pandemiei! Ce se întâmplă cu cei doi după ce au fost eliminași de la Survivor România

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Semnele care îți spun că iubitul tău este psihopat

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri