Previziune sumbră. COVID-19 nu va dispărea la vară: „Nici măcar nu ne apropiem de final”


Previziune sumbră. Un profesor de imunologie și biolog în domeniul biologiei moleculare susține că virusul COVID-19 nu va dispărea odată cu venirea căldurii.


In articol:

 

Coronavirusul nu va dispărea odată cu temperaturile ridicate

Akiko Iwasaki este profesor de imunologie și biolog în domeniul biologiei moleculare, celulare și de dezvoltare la Yale School of Medicine. Femeia susține că temperaturile riidcate specifice veriinu vor duce la dispariţia COVID-19 și explică și de ce nu se va întâmpla acest lucru.

De când a izbucnit pademia de coronavirus, au existat fel și fel de ipoteze potrivit cărora virusul nu rezistă la căldură. Profesorul Iwasaki spune, însă, că virusul nu va dispărea odată cu venirea verii.

"Vara nu va vindeca virusul. Transmiterea aerosolilor se va reduce, cel mai probabil, vara, dar transmiterea directă – ca și transmiterea prin intermediul celulelor pielii sau a hainelor – tot va avea loc", spune aIwasaki.

Citeste si: Adrian Streinu Cercel, informații importante! Ce trebuie să bem în această perioadă pentru a combate Covid-19

Lipsa luminii solare afectează capacitatea de a ne apăra de infecții respiratorii

Totodată, aceasta a expus și unul dintre factorii care poate afecta capacitatea unei persoane de a se apăra de o infecție respiratorie: lipsa luminii solare. Este știut faptul că expunerea la soare favorizează metabolizarea vitaminei D. Astfel, iarna este un cadru ideal pentru transmiterea virusurilor în aer, iar asta din cauza umidității reduse din interior în timpul iernii. Aceasta este condiția ideală pentru ca orice virus să supraviețuiască în aer, susține Akiko Iwasaki.

"Sistemul nostru de apărare împotriva virusurilor respiratorii scade în mediile cu umiditate redusă [...] Atunci când tușim sau strănutăm, expectorăm particule de virus prin aceste picături.

Atunci când picăturile ajung în aer, iar acesta e foarte uscat, picăturile pierd din cantitatea de apă. Picăturile uscate plutesc și tind să persiste în aer mai multe ore. Dacă umiditatea ar fi ridicată, acest picături ar acumula vapori de apă din aer, și-ar mări volumul și ar cădea pe sol în loc să infecteze pe cineva.

Umiditatea scăzută permite ca aceste particule devenite aerosoli să rămână în aer o perioadă mult mai lungă de timp deoarece nu rețin foarte bine apa. Iarna oamenii au tendința să stea mai mult în interior și nu beneficiază de suficientă vitamina D. Vitamina D are un rol binecunoscut de întărire a sistemului imunitar”, explică profesorul modul în care umiditatea scăzută favorizează răspândirea virusului.   

Citeste si: Marcel Vela, anunț important pentru românii din Diaspora: „Mulțumesc pentru înțelegere”

 


Citește și:

Care sunt câinii cei mai potriviți pentru femei? Doamnele se vor îndrăgosti de ei, instant!

Horoscop săptămânal Mariana Cojocaru 27 septembrie- 3 octombrie. Trei zodii pot avea probleme de sănătate, iar Berbecii suferă din dragoste

Horoscop zilnic sâmbătă, 26 septembrie 2020! Racii iau decizii importante pe plan personal!

Certificare iso 9001 pentru ca firma pe care o detii sa fie competitiva

Ai văzut celebrul serial Prinţul din Bel Air? Conacul în care a filmat Will Smith a ajuns pe AirBnb. Cât costă o noapte de cazare

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Cum arăta Gina Pistol, până să îl cunoască pe Smiley? Era mai plinuţă și total diferită față de acum! Galerie FOTO

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri