Credeai ca nu mai ai voie sa consumi cartofi pentru ca iti fac rau? Te-ai inselat!
Consumaţi în stare rece, cartofii se transformă într-o sursă de amidon rezistent, care poate contracara efectele nocive ale consumului de carne roşie (in special cancer), potrivit unui studiu recent realizat de către cercetătorii australieni, scrie wowbiz.ro.
Potrivit oamenilor de ştiinţă acest tip de carbohidrat, numit amidon rezistent (care se gaseste si in banane sau cartofi fierti sau copti, dar reci), stimulează generarea unor substanţe care atenuează schimbările genetice care preced apariţia teribilei afecţiuni.
"Carnea roşie trebuie să fie consumată doar în cantităţi mici, iar alimentele care conţin fibre sau amidon rezistent trebuie să constituie o parte importantă a dietei”, recomandă John Cummings, un gastroenterolog de la Dundee University, din Marea Britanie.
Sursa: wowbiz.ro.
Consumaţi în stare rece, cartofii se transformă într-o sursă de amidon rezistent, care poate contracara efectele nocive ale consumului de carne roşie (in special cancer), potrivit unui studiu recent realizat de către
cercetătorii australieni, scrie
wowbiz.ro.
Potrivit oamenilor de ştiinţă acest tip de carbohidrat, numit amidon rezistent (care se gaseste si in banane sau cartofi fierti sau copti, dar reci), stimulează generarea unor substanţe care atenuează schimbările genetice care preced apariţia teribilei afecţiuni.
"Carnea roşie trebuie să fie consumată doar în cantităţi mici, iar alimentele care conţin fibre sau amidon rezistent trebuie să constituie o parte importantă a dietei”, recomandă John Cummings, un gastroenterolog de la Dundee University, din Marea Britanie.
Sursa:
wowbiz.ro.