Vremea se inrautateste! Anuntul meteorologilor pentru urmatoarea perioada. Cu ce ne confruntam in iulie


Vremea se inrautateste! Anuntul meteorologilor pentru urmatoarea perioada. Cu ce ne confruntam in iulie

ANM anunţă pentru ultima săptămână din iunie că vremea va fi răcoroasă, caracterizată prin precipitaţii însemnate cantitativ la nivel naţional.

 

Primele zile din luna iulie vor aduce o încălzire, cu valori termice ce vor depăşi 30- 31 de grade Celsius, reiese din estimările Administraţiei Naţionale de Meteorologie, publicate luni şi valabile pentru perioada 25 iunie- 8 iulie.

BANAT

In primele zile ale săptămânii, vremea se va menţine răcoroasă, cu o medie regională a maximelor diurne de 21- 23 de grade, în intervalul 25- 28 iunie. Apoi va avea loc un proces de încălzire uşoară de la o zi la alta, astfel încât în intervalul 5- 8 iulie temperaturile maxime vor atinge, în medie, 30- 31 de grade, vremea devenind normală termic pentru acea dată. Temperaturile minime vor fi în creştere treptată în prima săptămână de prognoză, de la aproximativ 10 grade în prima zi, spre 15 grade în data de 30 iunie.

CRISANA

La începutul lunii, vremea va fi răcoroasă, iar regimul termic diurn va avea uşoare variaţii în jurul unei valori medii regionale de 23 de grade. După data de 28 iunie temperaturile maxime vor fi în creştere uşoară de la o zi la alta, urmând ca între 4 şi 8 iulie să atingă, în medie, 30- 31 de grade, valori ce vor caracteriza o vreme normală din punct de vedere termic pentru debutul lunii iulie.

Regimul termic nocturn se va concretiza prin medii regionale de 10- 11 grade la început, apoi va marca o creştere constantă până pe 30 iunie, când media temperaturilor minime va fi de 15 grade. O scădere va avea loc pe 1- 2 iulie, când vor fi aproximativ 13 grade, apoi valorile nocturne vor creşte treptat, spre 16 grade la finalul celor două săptămâni de prognoză. Probabilitatea pentru ploi pe arii extinse şi local mai importante cantitativ va fi ridicata între 27 şi 29 iunie şi, din nou, în jurul datei de 7 iulie.
În rest, ploile se vor semnala doar izolat şi trecător.

TRANSILVANIA

In primele zile ale intervalului de prognoză, vremea va fi răcoroasă, iar temperaturile diurne vor avea uşoare variaţii şi se vor situa, în general, între 21 şi 24 de grade. Între 28 şi 30 iunie, media regională a maximelor se va menţine în jurul a 24 de grade, apoi va creşte uşor, iar între 4 şi 8 iulie vremea va deveni normală din punct de vedere termic, media maximelor urmând să atingă aproximativ 28 de grade. În prima parte a intervalului, temperaturile nocturne vor creşte treptat, de la 7 grade la început, până la 14 grade pe 30 iunie. Nopţile din intervalul 1- 4 iunie vor fi mai răcoroase, cu o medie termică de 10- 12 grade, apoi temperaturile minime vor creşte uşor şi treptat, până la 14 grade, pe 7- 8 iulie. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în prima săptămână a intervalului de prognoză, când local se vor înregistra şi cantităţi de apă mai importante, dar şi între 1 şi 8 iulie vor fi ploi de scurtă durată, însă în general slabe cantitativ şi pe arii restrânse.

MUNTENIA

In prima săptămână, vremea va fi răcoroasă, cu o medie a valorilor diurne în jurul a 26 de grade, mai scăzuta în data de 27 iunie când va fi de 22- 23 de grade. Media regională a valorilor minime va fi de 13- 16 grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 28- 30 iunie. În a doua săptămână, valorile termice vor fi în creştere şi se vor situa în jurul normelor, cu o medie a maximelor de 28- 30 de grade şi a minimelor de 14- 17 grade. Ploi însemnate cantitativ şi pe areale mai extinse vor fi în perioada 26- 30 iunie, dar şi în restul intervalului se menţin condiţii pentru averse slabe şi izolate.


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscopul lunii IULIE. Se apropie MARELE DEZASTRU pentru nativii acestor ZODII. Pregatiti-va de multe necazuri!

Brigitte l-a înșelat pe Florin Pastramă!? Cine este bărbatul care a intervenit între ei

Horoscop Mihai Voropchievici pentru AUGUST: Zodia care VA PLATI pentru greselile din trecut! Viata acestor nativi se va schimba radical

Cristina Mihaela Dorobanţu înlocuieşte maşina cu bicicleta. Face şi 30 km pe zi!

Cum sa alegi o lenjerie de dama potrivita pentru o tinuta de seara?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Istoria croissantului. S-a inventat în formă de semilună, pentru a simboliza turcii
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri