Vrei sa traiesti mai mult? Cercetatorii britanici au gasit solutia!


Vrei sa traiesti mai mult? Cercetatorii britanici au gasit solutia!

Conform unui studiu publicat in "The Lancet", oamenii care au un scop au o viata mai lunga.

 

Studii ale universitatilor Princeton si Stony Brook au monitorizat un grup de 9000 de britanici cu varste cuprinse intre 65 si 80 de ani pentru mai mult de opt ani.
Participantii au raspuns la intrebari privitoare la telurile lor in viata, sentimentul ca ceea ce fac este util, si autocontrol. Acestia au fost ulterior separati in patru grupe, pe criterii de sanatate generala. Concluzia a fost ca optimismul are puteri tamaduitoare.
Oamenii cu cea mai mare pofta de viata si cu planuri au trait mai mult decat ceilalti.
Participantii din grupul de oameni cu scopuri si un grad inalt de optimism au trait in jur de doi mai mult decat cei din celelalte categorii. Aceste rezultate au fost influentate si de aspecte ca varsta, sexul, statutul socioeconomic, sanatatea si activitati ca bautul si fumatul. "Activitatile pline de insemnatate si scopurile bine determinate pe care le au varstnicii sunt strans legate de supravietuire", a spus cercetatorul sef Andrew Steptoe intr-o declaratie.
Deci, duceti-va in gradina, plantati ceva, si poate asta va va salva viata, scrie womansday.com.

Studii ale universitatilor Princeton si Stony Brook au monitorizat un grup de 9000 de britanici cu varste cuprinse intre 65 si 80 de ani pentru mai mult de opt ani. 

Participantii au raspuns la intrebari privitoare la telurile lor in viata, sentimentul ca ceea ce fac este util, si autocontrol. Acestia au fost ulterior separati in patru grupe, pe criterii de sanatate generala. Concluzia a fost ca optimismul are puteri tamaduitoare. Oamenii cu cea mai mare pofta de viata si cu planuri au trait mai mult decat ceilalti.

Participantii din grupul de oameni cu scopuri si un grad inalt de optimism au trait in jur de doi mai mult decat cei din celelalte categorii. Aceste rezultate au fost influentate si de aspecte ca varsta, sexul, statutul socioeconomic, sanatatea si activitati ca bautul si fumatul. "Activitatile pline de insemnatate si scopurile bine determinate pe care le au varstnicii sunt strans legate de supravietuire", a spus cercetatorul sef Andrew Steptoe intr-o declaratie. Deci, duceti-va in gradina, plantati ceva, si poate asta va va salva viata, scrie womansday.com.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Thalida de la Chefi la Cuțite l-a cucerit pe Scărlătescu! „I-am lăsat amintire o inimă în farfurie...”

De câte ori pe noapte face SEX Brigitte Pastramă! ”Este obsedat. Nu toată lumea e ca noi”

Horoscop zilnic marți, 2 martie 2021! Află ce zodie trece printr-o perioadă de singurătate!

Mariana a plâns în hohote! Cristian Comanici vrea să părăsească emisiunea Puterea Dragostei!

3 tipuri de chec. Cu cacao, fructe, cu cremă sau glazură

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Jador dus cu ambulanța la spital! "Zi-le să îmi facă o endoscopie, domnul doctor! Vă rog!”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri