Dupa ce consumi alimente dulci, organismul se linisteste, insa dupa cateva ore, cand nivelul zaharului din sange incepe sa scada, senzatia de foame reapare. Astfel esti tentata sa mananci din nou.
Insa, din fericire, exista cateva alimente, pe care daca le mananci in mod constant, iti mentii glicemia in limite normale.
Avocadoul contine fibre solubile care incetinesc procesul digestiv, prevenind cresterea rapida a glicemiei. Cu toate acestea, trebuie consumat in cantitati moderate, intrucat contine un numar mare de calorii.
Scortisoara imbunatateste capacitatea insulinei de a raspunde la glucoza, ceea ce inseamna ca mentine in frau poftele culinare.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Migdalele, nucile si arahidele contin fibre si grasimi „bune”, motiv pentru care le poti consuma sub forma de gustare. Pe langa faptul ca ofera o senzatie de satietate de lunga durata, aceste fructe oleaginoase mentin in limite normale nivelul zaharului din sange.
Fulgii de ovaz abunda in fibre solubile, substante nutritive care previn scaderea brusca a glicemiei. Astfel, nu vei mai fi atat de tentata sa consumi alimente bogate in calorii goale.