Vrei sa fii mai fericita? Consuma aceste alimente si vei zambi mai des

Vrei sa fii mai fericita? Consuma aceste alimente si vei zambi mai des
Vrei sa fii mai fericita? Consuma aceste alimente si vei zambi mai des

Pregateste-te sa uiti totul despre mancarea care te face sa te simti mai bine atunci cand esti stresata.

 

De cate ori nu ti-a fost pofta de ceva dulce sau prajit atunci cand ai trecut prin perioade stresante la locul de munca? Problema este ca aceste alimente, consumate in perioadele nepotrivite, te fac sa fii mai obosita, iti cresc nivelul de zahar din sange, te baloneaza si te fac sa mananci din ce in ce mai mult. Iar acestea sunt doar efectele pe termen scurt.
Din pcate, niciul fel de mancare nu te poate vindeca dupa o zi dificila, dar exista multe alternative sanatoase care te pot face sa te simti
mai bine. Iata despre ce este vorba.
1. Capsuni, portocale si mango- Vitamina C pe care o contin iti stimuleaza sistemul imunitar si iti imbunatatesc starea de spirit. Antioxidantii continuti de acestea scad simptomele depresiei si te ajuta sa-ti revii mai repede dupa perioadele stresante.
2. Alune de padure si seminte de dovleac- Pentru a-ti incepe ziua intr-o noua pozitiva, mananca o mana de alune de padure si seminte de dovleac dimineata.
Ambele contin acizi omega-3 care imbunatatesc starea de spirit.
3. Graul- Mananca-l in combinatie cu piper, turmeric si broccoli la cuptor pentru a-ti stimula secretia de serotonina de la nivelul creierului.
4. Telina- atunci cand ti se face foame dupa masa de pranz, mananca telina. Iti va satisface nevoile si te va ajuta sa scapi de stres prin relaxarea vaselor de sange.
 Mananc-o alaturi de hummus pentru a obtine o gustare sanatoasa si plina de proteine.

De cate ori nu ti-a fost pofta de ceva dulce sau prajit atunci cand ai trecut prin perioade stresante la locul de munca? Problema este ca aceste alimente, consumate in perioadele nepotrivite, te fac sa fii mai obosita, iti cresc nivelul de zahar din sange, te baloneaza si te fac sa mananci din ce in ce mai mult.

Iar acestea sunt doar efectele pe termen scurt. 

Din pcate, niciul fel de mancare nu te poate vindeca dupa o zi dificila, dar exista multe alternative sanatoase care te pot face sa te simti mai bine. Iata despre ce este vorba.

1. Capsuni, portocale si mango-
Vitamina C pe care o contin iti stimuleaza sistemul imunitar si iti imbunatatesc starea de spirit. Antioxidantii continuti de acestea scad simptomele depresiei si te ajuta sa-ti revii mai repede dupa perioadele stresante.


2. Alune de padure si seminte de dovleac- Pentru a-ti incepe ziua intr-o noua pozitiva, mananca o mana de alune de padure si seminte de dovleac dimineata. Ambele contin acizi omega-3 care imbunatatesc starea de spirit. 

3. Graul- Mananca-l in combinatie cu piper, turmeric si broccoli la cuptor pentru a-ti stimula secretia de serotonina de la nivelul creierului.

4.
Telina
- atunci cand ti se face foame dupa masa de pranz, mananca telina. Iti va satisface nevoile si te va ajuta sa scapi de stres prin relaxarea vaselor de sange.  Mananc-o alaturi de hummus pentru a obtine o gustare sanatoasa si plina de proteine.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut îndeplini dorința?!

Zi de sărbătoare în familia Sterp! Iancu și Denisa Coțolan au spus „DA” la Starea Civilă

În această seară, de la ora 20:00, în ”Totul pentru familia mea”, la Kanal D Süsen trece prin momente cumplite

“Casa iubirii”, locul 1 în preferinţele publicului, în întreaga ţară şi la oraşe

"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere


Cookies