Se intampla mai mereu sa gresim cate o reteta de prajituri, desi am respectat intocmai pasii. Motivele sunt multe, dar daca vom urma trucurile de mai jos, cu siguranta nu vom mai avea parte de tavi pline, aruncate la cosul de gunoi.
1. Evitati sa folositi ouale reci- Desigur, cunoasteti deja ca untul trebuie sa se afle la temperatura camerei, dar este la fel de important pentru oua, altfel amestecul nu se va omogeniza suficient. Daca sunteti in criza de timp, adaugati la microunde untul pentru cateva secunde si incalziti ouale intr-un bol cu apa calda, timp de 10-15 minute.
2. Masurati cantitatea de faina- Puneti cu lingura cantitatea de faina intr-un recipient de masurat, apoi inlaturati excesul cu ajutorul unui cutit. Nu luati faina direct din punga, cu masuratoarea. Faina va deveni compacta si vei folosi o cantitate mai mare decat cea necesara.
3. Foloseste o pensula pentru a unge cu unt tavile- Vei acoperi o suprafata mai mare si nu vei incarca zona cu grasime. Treceti pensula peste tava sau hartia de copt.
4. Pozitionati tava in centrul cuptorului- Nu ar trebui sa atinga niciunul dintre peretii cuptorului. Daca acesta nu este suficient de lat pentru a putea aseza doua tavi, incearca sa le pui compartimentat, pe cate un raft pentru a permite aerului sa circule.
sursa: euforia.tv