Vopsitul oualor natural este o moda imbratisata de tot mai multe persoane in ultima vreme, ca varianta la vopselele artificiale, metoda rapida, insa nu la fel de sanatoasa.
Pentru a obtine oua colorate roz pal este indicati sa folositi sucul de sfecla rosie. Trebuie sa fierbeti bine ouale si apoi sa le lasati o noapte intr-un recipient plin cu suc de sfecla, in asa fel incat culoarea sa aiba timp suficient sa se stabilizeze.
Vopsitul oualor natural: galben „scos“ din coji de ceapa
Este nevoie de cojile de la cinci cepe mari (folositi ceapa rosie pentru o nuanta mai inchisa) pentru a vopsi aproximativ 15 oua.
Cojile de ceapa se pun la fiert in apa impreuna cu ouale, intr-o oala de trei litri, in care se adauga doua linguri de otet, pentru fixarea culorii. Se lasa la fiert cam 15 minute, la foc mic, ca sa nu crape. Puteti adauga si 2 lingurite de boia de ardei pentru a obtine o culoare mai intensa. Dupa ce au fiert, ouale se scot pe o farfurie cu o lingura de lemn si se lasa la racit.
Cand s-au uscat, ouale se ung cu o bucatica de slanina sau ulei.
Vopsitul oualor natural: spanac sau iarba pentru oua verzi
Spanacul trebuie fiert impreuna cu ouale, iar zeama obtinuta le poate colora in nuante care pot varia de la gri la verde crud.
Vopsitul oualor natural: cafea pentru oua de culoarea ciocolatei
Pentru a obtine oua de culoare maronie, fierbeti intr-un vas suficient de mare 5-6 linguri de cafea si adaugati ouale.
Lasati-le sa fiarba la foc mic timp de 10-15 minute, culoarea devenind mai intensa daca sunt lasate mai mult timp. Bineinteles, nu uitati sa puneti in lichid si o lingura de otet, pentru stabilizarea culorii.
Sursa: Adevarul.ro
Sursa foto: scissorsandspoons.com
Pentru a obtine oua colorate roz pal este indicati sa folositi sucul de sfecla rosie. Trebuie sa fierbeti bine ouale si apoi sa le lasati o noapte intr-un recipient plin cu suc de sfecla, in asa fel incat culoarea sa aiba timp suficient sa se stabilizeze.
Vopsitul oualor natural: galben „scos“ din coji de ceapa Este nevoie de cojile de la cinci cepe mari (folositi ceapa rosie pentru o nuanta mai inchisa) pentru a vopsi aproximativ 15 oua. Cojile de ceapa se pun la fiert in apa impreuna cu ouale, intr-o oala de trei litri, in care se adauga doua linguri de otet, pentru fixarea culorii. Se lasa la fiert cam 15 minute, la foc mic, ca sa nu crape.
Puteti adauga si 2 lingurite de boia de ardei pentru a obtine o culoare mai intensa. Dupa ce au fiert, ouale se scot pe o farfurie cu o lingura de lemn si se lasa la racit. Cand s-au uscat, ouale se ung cu o bucatica de slanina sau ulei.
Vopsitul oualor natural: spanac sau iarba pentru oua verzi Spanacul trebuie fiert impreuna cu ouale, iar zeama obtinuta le poate colora in nuante care pot varia de la gri la verde crud.
Vopsitul oualor natural: cafea pentru oua de culoarea ciocolatei
Pentru a obtine oua de culoare maronie, fierbeti intr-un vas suficient de mare 5-6 linguri de cafea si adaugati ouale. Lasati-le sa fiarba la foc mic timp de 10-15 minute, culoarea devenind mai intensa daca sunt lasate mai mult timp. Bineinteles, nu uitati sa puneti in lichid si o lingura de otet, pentru stabilizarea culorii.
Sursa:
Adevarul.ro Sursa foto:
scissorsandspoons.com Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Robi și Gagea, în pericol de eliminare? „Este ultima ta zi aici”. Cei doi concurenți au avut un conflict aprins la finalul ediției de luni, din „Casa iubirii”- kanald.ro
Citește și: Declarația șocantă a unui martor care a văzut cum a murit Silviu Prigoană!- stirilekanald.ro