Vitamina C din legume si fructe ne poate scapa de moarte prematura, arata cele mai noi studii!


Concentratiile ridicate de vitamina C din sange, datorate consumului de frunte si de legume, sunt asociate unui risc mai redus al aparitiei bolilor cardiovasculare si mortii prematura, arata noi studii realizate la Universitatea din Copenhaga si la Spitalelor Hervlev si Gentofte.

In cadrul studiului cercetatorii au accesat date legate de 100.000 de danezi si de obiceiurile lor de consum ale fructelor si legumelor, alaturi de analize ale ADN-ului lor.

"Vedem ca cei care consuma cele mai mult fructe si legume au un risc cu 15% mai scazut de dezvoltare a afectiunilor cardiovasculare si cu 20% mai redus de moarte prematura in comparatie cu cei care consuma rar fructe si legume. In acelasi timp, obsevam ca reducerea acestui risc este corelata cu concentratii ridicate de vitamina C in sange provenite de la fructe si legume", a declarat medicul Camilla Kobylecki.

Vitamina C ajuta la dezvoltarea tesutului conjunctiv care sustine si conecteaza diferite tipuri de tesuturi si de organe din corp. Vitamina C este si un antioxidant puternic care protejeaza celulele de vatamarile care pot fi cauzate de diferite boli, inclusiv de cele cardiovasculare.
Citeste continuarea pe: www.descopera.ro


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Ella de la Puterea dragostei, adevărul dureros despre părinții săi! De ce nu i-a vizitat în ultimele săptămâni

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri