Visezi ca omori pe cineva? afla ce spune acest lucru despre tine


Un studiu recent arata ca visele despre comiterea unei crime sunt asociate cu un anumit tip de personalitate:cei care viseaza ca ucid tind sa fie introvertiti si sa aiba dificultati de socializare, dar sunt si inclinati sa fie mai deschisi la diferite experiente in viata.

Cei care se viseaza in chip de autori ai unor omoruri tind sa fie mai ostili si mai agresivi atunci cand sunt treji, sa fie mai introvertiti si sa aiba probleme in a socializa cu alti oameni, dar, totodata, sunt mai receptivi fata de experientele noi si deosebite care ar putea aparea in viata lor, arata un studiu realizat in Germania.

Autorii sunt cercetatori specialisti in studiul somnului din cadrul Institutului Central de Sanatate Mentala din Mannheim.

Autorii studiului spun ca visele constituie adesea o reprezentare amplificata a evenimentelor din viata reala.

Persoanele introvertite tind sa-si reprime, in starea de veghe, sentimentele de ostilitate si agresiune, care apoi se manifesta, in forme exagerate, in cursul viselor.

Cercetatorii au analizat visele si personalitatea a 443 de studenti de la universitati germane, dintre care aproximativ 19% visasera ca ucideau oameni. Visele cu tenta agresiva erau mai frecvente la barbati decat la femei.

Personalitatea celor care visau ca omoara pe cineva era caracterizata prin introversie, printr-un grad scazut de agreabilitate si un grad mai mare de deschidere (spre nou).

E o asociare neasteptata, a declarat prof. Michael Shredl, conducatorul studiului.

La inceputul acestui an, un studiu realizat de specialisti de la University of Montreal scosese in evidenta deosebirile dintre barbati si femei in ceea ce priveste cosmarurile pe care le au.
Sursa : www.descopera.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Specialisti

Cât de multă cafea putem bea zilnic? Nutriționistul Gianluca Mech ne spune când ne poate afecta sănătatea!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri