Vinete la cuptor cu iaurt grecesc, rețeta lui chef Sorin Bontea. “Gustul perfect, exact ca în Grecia.”

Vinete la cuptor cu iaurt grecesc, rețeta lui chef Sorin Bontea. “Gustul perfect, exact ca în Grecia.”
Vinete la cuptor cu iaurt grecesc, rețeta lui chef Sorin Bontea. “Gustul perfect, exact ca în Grecia.”

Chef Sorin Bontea a pregătit rețeta vinetelor la cuptor cu iaurt grecesc.

Chef Sorin Bontea a pregătit o nouă rețetă delicioasă pentru toți iubitorii gastronomiei.

Care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru rețeta grecească

Citește și: Rețeta pastelor cu slănină afumată, roșii și brânză românească a lui chef Sorin Bontea

Citește și: Rețeta de pască fără aluat a lui chef Sorin Bontea! O rețetă rapidă și simplu de făcut: „Pentru această rețetă am nevoie ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei.”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Ingrediente:

  • Vinete
  • Ceapă
  • Usturoi
  • Ulei de măsline
  • Sare
  • Piper
  • Zahăr
  • Pătrunjel
  • Busuioc
  • Roșii/ sos de roșii
  • Iaurt

Chef Sorin Bontea a obișnuit deja urmăritorii săi cu rețetele pe care le împarte în mediul online, așa că de această dată a vrut să aducă mai aproape gustul Greciei și a pregătit vinete la

cuptor cu iaurt grecesc. Acesta a spus care sunt ingredientele de care are nevoie pentru a pregăti  rețeta. „Vă invit să descoperim gustul Greciei. Am aici undeva la 5 vinete, le pun direct în tavă, tăiate cuburi mai mari. Pun sare, ulei de măsline și amestec. Le bag la 200 de grade, cam 10 minute. Aici e după gust, pui iaurt cât de mult îți place. În prima fază, 10 minute, la 200 de grade.
După care fac sosul și mai bag 20 de minute.”,
a spus chef Sorin Bontea.

Cum pregătește chef Sorin Bontea vinetele la cuptor cu sos și iaurt

Chef Sorin Bontea a explicat și cum prepară sosul pentru vinete, după ce acestea au fost introduse la cuptor, la 200 grade, timp de 10 minute. După ce sosul de roșii este gata, chef Sorin Bontea scoate vinetele, amestecă cu sosul, apoi mai lasă timp de 15 minute la cuptor pentru ca toate gusturile să se combine.

Aceste vinete sunt servite cu iaurt grecesc, în funcție de preferințe.  „Avem vinetele la cuptor și acum pregătesc sosul de roșii. Pun ulei de măsline, cam 80 de ml. Dacă uleiul de măsline e bun, nu există prea mult. Ceapa am tăiat-o mai mare și nu o las să se călească bine, cam două cepe, 3 căței de usturoi. Adaug roșiile peste și amestec și lăsăm să fiarbă. Pun cimbrișor, sare, zahăr, piper, lăsăm 5 minute să fiarbă, le combinăm și băgăm din nou la cuptor, vreo 15 minute, să se combine gusturile.
Am scos tava, am sosul și pun peste. Adaug și pătrunjel pe deasupra și amestec bine. Punem în farfurii și amestecăm cu iaurt. Gustul perfect, exact ca în Grecia.”,
a mai povestit Chef Sorin Bontea.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Rețeta de pască fără aluat a lui chef Sorin Bontea! O rețetă rapidă și simplu de făcut: „Pentru această rețetă am nevoie ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei!”

Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO

L-am găsit!! Cine este SPP-istul lui Nicușor Dan, care a rupt inima femeilor pe rețelele de socializare: "Noroc cu domnul Președinte..." | EXCLUSIV

Sofia Vergara, criticată dur după ce a spus cum ar trebui să fie bărbatul ideal pentru ea: „Vreau pe cineva care are cel puțin la fel de mulți bani ca mine”

Aceste 3 semne zodiacale trebuie să aibă grijă la carieră, în ultima săptămână din luna mai

Dan Negru, mesaj emoționant despre Benone Sinulescu: „Am fost un prost. Iartă-mă!”

Cine a răpit-o pe Denisa Maria, de fapt! Bombă în cazul româncei de 30 de ani dispărută fără urmă din Italia


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies