Viața de cuplu după ce apare un copilAflați din rândurile următoare cum se schimbă viața de cuplu după apariția unui copil.


In articol:

Viața de cuplu este plină de provocări pe care cei doi parteneri trebuie să le înfrunte. Venirea pe lume a unui copil constituie o și mai mare provocare mai ale când relația de cuplu nu este bine sudată.

Pentru unii, această bucurie a venirii pe lume a bebelușului este umbrită de ruperea treptată a legăturii emoționale dintre parteneri.

Acest lucru nu ar trebui să se întâmple într-o relație sănătoasă și este foarte important să știm cum să păstrăm flacăra pasiunii vie indiferent dacă în viața noastră de cuplu se petrec schimbări drastice.

În cadrul unei emisiuni, psihologul Mirela Lungu a vorbit despre cum putem menține un echilibru între viața de cuplu și cea de familie.

Cum se schimbă viața de cuplu după apariția unui copil

Citește și: Cum arată viața de cuplu după ce apare un copil

Primele luni după naștere nu sunt deloc ușoare pentru tinerii părinți. Amândoi trec prin schimbări majore, dar în special mama se confruntă cu o serie de schimbări emoționale și fizice care îi pot afecta starea de spirit.

Calitatea somnului se deteriorează, iar spontaneitatea din cuplu dispare treptat. Totodată, dacă până acum cei doi parteneri erau doar ei, acum trebuie să aibă și responsabilitatea unui nou născut care trebuie înconjurat de iubire, dragoste și grijă.

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Citeste si: Cât câștigă Eva Măruță din postările de pe rețelele sociale?! Nu o să îți vină să crezi ce sumă primește pentru o postare- radioimpuls.ro

Potrivit specialistului în domeniu, este foarte important ca cei doi parteneri să nu uite că înainte să devină părinți au fost iubiți. De aceea, este esențial ca cel mic să beneficieze de o creștere armonioasă părinții să fie în continuare doi parteneri care se ajută și se susțin reciproc.

Pentru ca o relație de cuplu să fie funcțională, să se dezvolte frumos și armonios, în primul rând, trebuie ca cei doi parteneri să aibă așteptări realiste.

În relația de cuplu este foarte important ca cei doi parteneri să fie prezenți și când spun prezenți, nu prezenți fizic, prezenți la nevoile celuilalt, prezenți emoțional, să existe o comunicare bună. Fiecare în cuplu vine cu un trecut, cu o experiență de viață, cu o structură a personalității diferită. Când așteptăm un copil, când ne dorim un copil este de preferat să ne reevaluăm cumva relația. Sunt stiluri parentale diferite.  Cei doi pot avea stiluri parentale diferite, adică referitor la cum percepe fiecare rolul de părinte .”, spune specialistul în domeniu.

Cum păstrăm o relație apropiată cu partenerul după venirea pe lume a copilului

Citește și: Care este motivul pentru care relațiile de cuplu se răcesc

Există anumite modalități prin intermediul cărora putem să păstrăm o relație apropiată cu partenerul de viață chiar și după venirea pe lume a copilului.

În primul rând, comunicarea este esențială, iar atunci când vorbim despre comunicare trebuie să observăm cu atenție partenerul și să ne aflăm într-o strânsă conexiune cu el.

Citeste si: Raed Arafat nu consideră că a greșit la Colectiv. Cum se apără secretarul de stat al MAI în fața acuzațiilor primite: „Dacă noi nu voiam să îi ducem, rămâneau acasă''- kanald.ro

Citeste si: Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Ce ar putea pica anul acesta? Emoții mari pentru elevi- stirilekanald.ro

Când vine un nou născut pe lume este foarte important ca partenerii să-și acorde zilnic un timp de câteva minute, să discute despre nevoile lor, despre ceea ce funcționează sau nu funcționează în relație, cum și-ar dori să îmbunătățească și să nu discute tot timpul despre bebeluș .”, spune specialistul în domeniu.  

Tot ea le recomandă tinerilor părinți să nu neglijeze nici viața sexuală, care este un aspect extrem de important în relația de cuplu, chiar și după venirea pe lume a copilului.

Este foarte importantă și viața sexuală. Referitor la mamă,  în prima perioadă post-partum disponibilitatea atât fizică, cât și emoțională nu este atât de deschisă. Este foarte important ca femeia să nu-și neglijeze partenerul .”, spune specialistul în domeniu.

De asemenea, împărțirea rolurilor și asumarea acestora de către ambii parteneri este foarte important atât pentru menținerea unei relații armonioase, cât și pentru calitatea vieții de cuplu și de familie.

În această treabă este important ca mama să conștientizeze că sunt doi. Ambii au rolul de a se ocupa de bebeluș, iar sarcinile pe care mama nu și le poate permite să le facă la un moment dat, atunci este foarte important ca ea să-și lase partenerul să se implice .”, spune specialistul în domeniu.


Abonează-te pe

Citește și:

Totul despre rutina în cuplu

Poți iubi două persoane în același timp?

Cât se lasă la fiert sarmalele de post. Trucul secret pentru a ieși delicioase - ego.ro

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei - kudika.ro

Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Ce ar putea pica anul acesta? Emoții mari pentru elevi! - stirilekanald.ro

Horoscop chinezesc 27 martie – 2 aprilie 2023: Zodiile care-și transformă ambițiile în realitate. Roata norocului se întoarce în favoarea lor - kanald.ro

VIDEO: Mădălina Ghenea, cu lacrimi în ochi în ultima apariție televizată. Imaginile care i-au emoționat pe fani - radioimpuls.ro

Decizia luată de Oana Matache și Radu Siffredi! Nu au mai suportat criticile - wowbiz.ro

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
”Am simțit că este o investiție din care toată lumea va ieși câștigătoare.” Ce afaceri au avocatul Adrian Cuculis și partenera lui de viață. Cei doi au trecut printr-o dramă cumplită
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri