Vesți proaste pentru mai multe femei din România! Nu vor mai primi vouchere de la 1 iunie 2022


Care sunt femeile care nu vor putea lua ajutorul de la stat de 250 de lei. Acesta se va acorda de la 1 iunie 2022.


In articol:

Începând din luna iunie, familiile cu venituri mici vor primi vouchere în valoare de 250 de lei, cu care își vor putea să cumpere alimente de bază sau mese calde. Deși distribuirea lor se va face de la 1 iunie 2022,  voucherele nu vor fi distribuite persoanelor care nu au domiciliul în România sau care se află în închisoare.

Peste 2,5 milioane de pensionari cu venit net lunar sub 1.500 lei vor beneficia de acestea, însă există și persoane care nu vor beneficia de ajutorul de la stat.

Citeste si: Cum poți beneficia de 1500 de lei de la stat. Angajații români trebuie să respecte această condiție

Care sunt persoanele care nu vor beneficia de voucherul de 250 de lei

Voucherele sociale pentru alimente și mese calde sunt, potrivit OUG 63/2022, în valoare de 250 de lei și se vor acorda o dată la două luni, în perioada iunie – decembrie 2022.

Nu beneficiază de tichetele sociale acordate de guvern persoanele care aparţin categoriilor de beneficiari, de mai sus, care la data acordării sprijinului se află în perioada de satisfacere a stagiului militar, execută pedepse privative de libertate, au domiciliul sau reședința în străinătate, beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private.

Vouchere

Voucherele se acorda de la 1 iunie 2022

[Sursa foto: PixaBay]

Conform OUG 63/2022, “sunt exceptate de la acordarea sprijinului material persoanele (…) care la data acordării sprijinului nu au domiciliul în România sau care nu fac dovada că locuiesc în România, potrivit legii, precum și persoanele care execută pedepse privative de libertate ori beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private”.

Citeste si: Vești bune pentru români! Guvernul a decis noi măsuri sociale și economice. Ratele la bănci, amânate cu 9 luni

Cine primește voucherele de la 1 iunie

 • Pensionarii și persoanele, indiferent dacă sunt copii sau adulți, cu handicap (grav, accentuat sau mediu) cu venituri mai mici sau egale cu 1.500 de lei
 • Familiile cu cel puțin doi copii în întreținere care au, pe membru de familie, venituri nete mai mici sau egale cu 600 de lei
 • Familiile monoparentale care au venituri nete mai mici sau egale cu 600 de lei
 • Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001
 • Persoanele fără adăpost.

Ce trebuie să mai cunoști despre tichetele sociale

Vouchere

Voucherele se acorda de la 1 iunie 2022

[Sursa foto: PixaBay]

 • Banii pot fi utilizați în termen de maxim 12 luni de la data fiecărei alimentări.
 • Nu se pot retrage bani de pe aceste tichete și nu pot fi schimbate în bani.
 • Tichetele sociale pe suport electronic pot fi utilizate doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate și numai pentru achiziționarea de produse alimentare și de mese calde.
 • Nu se primește rest în bani la folosirea tichetelor sociale.
 • Beneficiarul poate utiliza tichetele sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde numai în rețeaua unităților afiliate, pe baza actului de identitate.
 • Sumele nu se impozitează și nu reprezintă bază de calcul pentru stabilirea contribuțiilor de asigurări sociale de stat, asigurări sociale de sănătate sau contribuția asiguratorie pentru muncă și nici nu sunt supuse executării silite.

Citeste si: Tichete sociale 2022. Categoria de români care primește mai multe tichete sociale pentru alimente de bază și mese calde

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Guvernul oferă 700 de lei și rate amânate femeilor! Ce condiții trebuie să îndeplinească

Alina Sorescu are un nou iubit!!? Ce cadou romantic a primit în plin divorț

Vești bune pentru acești români. Din iunie se acordă tichete sociale în valoare de 250 de lei! Ce criterii trebuie să îndeplinească

Bani în plus pentru femeile ieșite la pensie! Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a primi sumele în conturi

Îndemnizații pentru milioane de mămici din România! Ce presupune noua Lege pentru mamele-eroine

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
La ce este bun bicarbonatul de sodiu
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri