Vești bune pentru milioane de femei din România! Când vor primi a doua tranșă de bani pentru tichete sociale 2023

Vești bune pentru milioane de femei din România! Când vor primi a doua tranșă de bani pentru tichete sociale 2023
Vești bune pentru milioane de femei din România! Când vor primi a doua tranșă de bani pentru tichete sociale 2023

Tichete sociale 2023. Introducerea categoriilor de persoane care beneficiază de ajutor de stat.

Iată ce categorii de persoane vor beneficia de ajutorul statului.

Citește și: Femeile vor primi 1450 de lei din partea statului! Ce tip de vouchere vor fi acordate în România

Vești bune pentru milioane de femei din România

Anul acesta, românii care fac parte din categoria celor vulnerabili vor primi de la stat șase tichete de masă și mese calde în valoare de 250 de lei fiecare.

Tichetele sociale sunt distribuite bilunar, în șase tranșe, fiecare tichet este în valoare de 250 de lei și poate fi folosit pentru a cumpăra alimente și pentru a plăti mese calde în restaurante sau în alte locuri care beneficiază de acest serviciu.

Proiectul are ca scop abordarea declinului standardelor de viață și a grupurilor sociale vulnerabile pentru a reduce riscul de sărăcie la nivel național.

Potrivit Ministerului Investițiilor, cea de-a doua tranșă de fonduri va fi pusă la dispoziția beneficiarilor pe 16 aprilie 2023. Voucherele vor fi emise o dată la două luni, prima tranșă fiind alocată luna aceasta.

Următoarele tichete sociale vor fi oferite beneficiarilor în lunile mai, iulie, septembrie și decembrie 2023.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ce categorii de persoane vor primi tichete sociale

În 2023, românii care fac parte din categoria celor vulnerabili vor primi de la stat șase vouchere în valoare de 250 de lei fiecare pentru a cumpăra alimente și băuturi calde. Iată câteva dintre persoanele care vor beneficia în acest an de ajutor de la stat.

Copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1700 de lei în 2023, se vor încadra pentru tichetele

sociale.

Ajutorul din partea statului poate fi oferit și familiilor cu cel puțin 2 copii în întreținere, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023.

Familiile monoparentale, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023.

Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, vor primi și ele tichete sociale în 2023.

Citește și: Imagini apocaliptice din Capitală! Grindina și vijeliile au făcut prăpăd joi noapte: străzi inundate, copaci căzuți și sute de locuințe afectate- kanald.ro

Citește și: "Era sânge, era casa groazei!"- Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere- stirilekanald.ro

De asemenea, se vor încadra și pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1700 de lei pentru tranșele din anul 2023.

Ce valabilitate au tichetele sociale

Fiecare voucher primit din țară este valabil 12 luni de la data emiterii.

Vă rugăm să rețineți că aceste carduri pot fi utilizate doar de către destinatar.f

Desigur, există cazuri excepționale pentru persoanele care nu pot face cumpărături. Acestea pot cere ajutorul rudelor apropiate, dar persoana care utilizează cardul trebuie să facă dovada identității titularului.

Citește și: Veste bună pentru femeile cu pensii mai mici de 1.700 de lei. Ce se întâmplă înainte de PașteCitește și:

Durerea de cap localizată pe partea stângă: ce poate semnala?

Anunț important privind vârsta de pensionare în România pentru femei! Ce hotărâre a luat Curtea Constituțională

Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Ramona Olaru și Cuza s-au împăcat, la 3 ani de la despărțire? S-au dat singuri de gol

Chris Martin, dezamăgit de reacția românilor: "Poate nu înțelegeți ce fel de oameni aveți în România". Liderul formației Coldplay a explicat decizia de a-l invita pe Babasha să cânte alături de ei

Cum să îți dai seama dacă te înșala. Descoperă cele mai evidente semne ale infidelității

Ți se rupe sufletul! Mesajul sfâșietor transmis de fiul Ancăi Molnar după decesul mamei sale: „Te iubesc și te voi iubi mereu”

„A crăpat inima în el” Cine e Mircea Tat, consilierul mort după alegeri


Cookies