Ce riscă femeile care nu plătesc întreținerea 3 luni la rând. Informații importante

Ce riscă femeile care nu plătesc întreținerea 3 luni la rând. Informații importante

Plata taxelor este un subiect controversat pentru mulți români. Totul din cauza scumpirii înregistrate în ultimele luni și din cauza contractelor cu furnizorii care cresc prețurile.

Știi ce se întâmplă dacă nu plătești taxele de întreținere timp de trei luni consecutiv? Riști să îți pierzi locuința.

Citește și: Ce trebuie să știi atunci când faci cumpărături online. La ce trebuie să fie atenți clienții?

Cheltuielile de întreținere pe care să nu le plătești

Iarna 2022-2023 marchează începutul a ceea ce specialiștii numesc "falimentul personal" pentru mulți români. Motivul principal este că nu-și pot permite costurile de întreținere a locuinței lor. Unii sunt nevoiți chiar să se îndatoreze după ce au semnat contracte cu furnizorii la prețuri foarte mari.

Pe măsură ce inflația crește, tot mai mulți consumatori se confruntă cu probleme financiare.

Costul vieții a crescut prea mult, iar unii încearcă să amâne plata garsonierei sau a apartamentului. Cu toate acestea, există consecințe semnificative.

Înainte de a vorbi despre pericolele neplății la timp a taxelor de întreținere, să abordăm problema taxelor neplătite de chiriași. Nu toate taxele de întreținere sunt plătite de chiriași. Unele dintre ele trebuie să fie plătite direct de către proprietar. Puțini dintre colegii noștri sunt conștienți de aceste detalii.

Citește și: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”- wowbiz.ro

Citește și: Gina Pistol, reacție neașteptată după ce Smiley a fost sancționat de oamenii legii. Mesajul tranșant transmis de soția artistului- radioimpuls.ro

Este vorba de fondurile de rulment și de reparații și întreținere. Conform Legii nr.

196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și a administratorilor de condominii, aceste tipuri de taxe trebuie suportate de proprietar și nu de chiriași.

Ce se întâmplă dacă nu plătiți taxele de întreținere timp de trei luni

Ce se întâmplă dacă nu plătiți taxele de întreținere timp de trei luni

[Sursa foto: shutterstock]

Ce se întâmplă dacă nu plăteşti întreţinerea 3 luni la rând

Revenind la problema ratelor, trebuie să cunoașteți acest detaliu dacă și dumneavoastră întârziați plățile din cauza situației financiare incerte. În cazul în care nu se plătesc plățile pentru pensia alimentară timp de trei luni consecutive, locuința riscă să fie pierdută.

În cazul în care nu se plătesc taxele de întreținere timp de trei luni, este posibil ca proprietarul să nu poată vinde garsoniera sau apartamentul. Acest lucru se datorează faptului că, odată ce taxele nu sunt achitate, se va înregistra o notificare în registrele funciare. Acest lucru împiedică procesul de vânzare conform legii.

Prevederile legale actuale iau în considerare și situațiile de datorii pentru taxele de întreținere acumulate.

Legea oferă asociației de proprietari dreptul de a ipoteca proprietatea dacă proprietarul este în mod repetat în întârziere și nu reușește să plătească taxele. Acest lucru ar putea avea ca rezultat faptul că cetățenii români ar putea rămâne fără un acoperiș deasupra capului.

Citește și: Imagini în premieră cu vila reamenajată din Snagov a Anamariei Prodan! Rebecca este cea care s-a ocupat de design: „Am dărâmat tot”- kanald.ro

Citește și: EXCLUSIV- O profesoară i-a rugat pe părinți să doneze banii de flori în scop caritabil: ”Am vrut să aduc o fărâmă de speranță în sufletul acestei mame”- stirilekanald.ro

Ce se întâmplă dacă nu plătiți taxele de întreținere timp de trei luni

Ce se întâmplă dacă nu plătiți taxele de întreținere timp de trei luni

[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Care sunt cristalele care atrag abundența financiară

 

 Citește și:

Ce trebuie să știi atunci când faci cumpărături online. De ce trebuie să fii atent la cumpărăturile online și cum să identifici site-urile nelegitime sau nesigure!

Femeile vor primi 1450 de lei din partea statului! Ce tip de vouchere vor fi acordate în România

ego.ro Planta pe care să o adaugi în butoiul cu varză murată ca să rămână crocantă toată iarna. Gospodarii iscusiți o folosesc de ani buni

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro "Acum văd cum karma lucrează. Doriane ești la fel de țepar ca Donca, doar că tu ca personaj faci mai mult rău copiilor". Dorian Popa, pus la zid! Ce a făcut și de ce este aspru criticat

kanald2.ro „Există filmări” Răsturnare de situație în scandalul dintre Silviu Prigoană și Adriana Bahmuțeanu

kanald.ro Ionuț, reacție fără precedent în Casa iubirii, după ce relația lui cu Bianca a fost pusă din nou la îndoială de către ceilalți concurenți! „Voi vă auziți ce spuneți? Bianca pentru mine este cel mai mare trofeu!”

stirilekanald.ro UPDATE. FOTO/VIDEO. Explozie de proporții în Călimănești. 4 muncitori s-au stins din viață pe loc, după ce magistrala de gaz a sărit în aer. Autoritățile au deschis un dosar penal


Parteneri
Cookies