Vești bune pentru acești români! Salariile vor crește semnificativ începând cu luna noiembrie


Unii români se vor bucura în curând de o creștere a salariilor, după ce au avut loc nenumărate proteste și greve în stradă.


In articol:

Vești bune pentru șoferii Companiei de Transport Public (CTP) din Iași! După mai multe zile în care au avut loc proteste și greve în stradă, sindicatul solicitând majorarea salariilor cu 40%, angajații au obținut creșterea salariilor cu 150 de lei.

Citeste si: Vremea de marti, 9 noiembrie 2021, anuntul ANM: cer ploios!

Salariile cresc pentru șoferii de autobuz din Iași

Transportul în comun din Iași a fost întrerupt pentru câteva zile bune, după ce șoferii au refuzat să mai vină la muncă, nemulțumiți fiind de salariile pe care le primeau.

Primarul Mihai Chirică nu a putut majora veniturile acestora cu 40%, așa cum au solicitat sindicaliștii din trasportul public, explicând faptul că ar duce la falimentarea Companiei.

„Încă de la început, primarul Mihai Chirica a demonstrat cu documente că nu poate fi acceptată o creștere a salariilor cu 40%, așa cum fusese prima solicitare a sindicatelor, acest lucru putând duce la falimentul direct al CTP. Dacă, în urma analizei capacității de suportabilitate a bugetului aprobat al CTP se demonstrează că acest lucru este posibil și după obligarea conducerii CTP de eliminare a costurilor inutile, de simplificare a procedurilor și de creștere a productivității muncii, atunci se poate realiza o creștere etapizată a salariului net”, a declarat în urmă cu puțin timp primarul Mihai Chirică.

Citeste si: Noi reguli pentru românii care vor să intre în Bulgaria! Testul PCR negativ este valabil chiar și pentru persoanele vaccinate!

Salariile vor crește începând cu luna noiembrie

Salariile vor crește începând cu luna noiembrie

[Sursa foto: PixaBay]

După analiza în detaliu a întregii situații s-a ajuns la concluzia că anul acesta se va putea face majorarea cu doar 150 de lei, creșterea solicitată de sindicate urmând să se facă în mod etapizat.

Astfel, potrivit comunicatului transmis de Primăria municipiului Iaşi, angajații Companiei de Transport Public vor beneficia de o majorare a veniturilor nete cu 150 de lei.

De asemenea, la începutul lunii octombrie 2022, salariul va fi majorat, din nou, cu suma de 200 de lei net. De aceste creşteri salariale nete vor avea parte în fiecare lună un număr de 1.184 de angajaţi ai Companiei de Transport Public (CTP) din Iaşi.


Abonează-te pe

Citește și:

Raluca Dumitru, adevărul despre stiliștii lui Ruxi de la Bravo, ai stil! Celebrities: „Te ajută niște...”

Scandal monstru! Sebastian Dobrincu, de la PRO TV, și-a înșelat iubita cu o cântăreață celebră!

Niculina Stoican, în lacrimi după moartea cântărețului Petrică Mîțu Stoian: „A avut probleme și a fost la un tratament...”

Noi eliminări în Gala Puterea dragostei! Cine a plecat din emisiune și cine a fost desemnat Favoritul săptămânii

CITEȘTE: Cine a fost Maria Lătărețu. Biografie: data nașterii, nume real, căsătorii, copii, vârstă, moarte

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine a fost Ileana Sărăroiu. Biografie: data nașterii, nume real, căsătorii, vârstă, moarte

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri