Vești bune pentru acești pensionari! Mii de persoane vor beneficia de ajutor din partea statului!


Un fost ministru al Muncii a anunțat că pensionarii care se află în următoarea situație vor avea parte de ajutor de la stat!


In articol:

Anunțul făcut de un fost ministru al Muncii pentru acești mii de pensionari! Potrivit ultimei postări publicate pe contul oficial de Facebook, statul va oferi o serie de beneficii pentru pensionarii care se află în următoarea situație. 

Citeste si: Pensiile speciale au crescut cu 73% în ultimii șase ani! Anunțul făcut de Claudiu Năsui, fostul ministru al Economiei

Vești bune pentru acești pensionari!

Vești bune pentru acești pensionari!

[Sursa foto: MediaFax Foto]

Mii de persoane vor beneficia de ajutor din partea statului!

Violeta Alexandru, fostul ministru al Muncii, a publicat pe contul ei oficial de Facebook un document potrivit căruia ar exista o soluție pentru câteva mii de persoane „în vârstă și foarte în vârstă care au lucrat la CAP dar care nu au niciun venit”. 

„O posibilă variantă pentru a găsi o rezolvare și la problema câtorva mii de persoane în vârstă și foarte în vârstă care au lucrat la CAP dar care nu au niciun venit. Aceștia nu aveau contracte de muncă așa cum aveau, de exemplu, cei din IASuri. Evidența muncii lor se ținea și în ore (nu întodeauna în cel mai fidel mod pentru că se puteau transfera normele de la o persoană la alta) și erau remunerați cu bani și cu produse.

Așa funcționau lucrurile, nimeni nu știa ce vremuri vin. Așa cum erau evidențele, mai grav mi se pare că nu s-au păstrat cu grijă documentele la momentul desființării CAPurilor.

Deși nu este mult text scris în această propunere, proiectul are în spate o perioadă de documentare, inclusiv pe teren și o dorință de a veni cu o soluție pentru acești bătrâni. Nu o fi perfectă, posibil – găsim împreună cea mai bună soluție. Nu pot să ignor mesajele oamenilor. Unele au o rezolvare ușoară, pentru altele nu este, poate, posibil sau se conturează mai greu. Dacă aș putea da timpul înapoi și să am și posibilitatea de a mă ocupa de preluarea documentelor de muncă ale oamenilor, m-aș implica mai mult”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Citeste si: Anunț de ultimă oră pentru români! Pensiile cresc de la jumătatea aceastui an

Mii de persoane vor beneficia de ajutor din partea statului!

Mii de persoane vor beneficia de ajutor din partea statului!

[Sursa foto: PixaBay]

Violeta Alexandru: „Încerc să caut o soluție care să ajute oamenii”

Mai mult decât atât, Violeta Alexandru a ținut să precizeze faptul că există deja consultări cu „asociațiile de profil ale primarilor pentru care văd un rol activ în această chestiune”. 

„Până la forma finală a acestui proiect, am consultări și cu asociațiile de profil ale primarilor pentru care văd un rol activ în această chestiune. M-am gândit ca acolo unde există minime informații privind munca unei persoane în CAP, primarul să aibă posibilitatea să certifice acea perioadă de muncă, pe propria răspundere. Iar casele de pensii să accepte aceste declarații pentru stabilirea stagiului de cotizare fără solicitarea altor documente suplimentare (state de plata, registre, etc). Nu este vina acestor oameni că documentele lor s-au pierdut, s-au deteriorat pentru că nu au fost păstrate corespunzător de când au fost predate primăriilor (în anii ‘90).

Sunt, astăzi, o mână de oameni din satele românești care se descurcă cum pot, fără niciun venit și despre care, din când în când, vorbește presa după câte o documentare în plan local. Au lucrat la CAP și nu li se mai găsește niciun document. Acolo unde au existat documente, s-au putut recupera anii (parțial sau integral) și s-a stabilit, de bine de rău, o pensie. Pentru cei cărora nu li s-au găsit documentele, nu s-a venit, de ani de zile, cu nicio soluție. De câte ori mi se scrie cu câte o problemă încerc să caut o soluție. Cât de mică, dar care să ajute oamenii. Mulțumesc pentru feedback! Îl aștept cu interes”, a conchis aceasta.


Abonează-te pe

Citește și:

Vești bune pentru românii care locuiesc la bloc! Se dau bani de la stat pentru multe lucrări de renovare

Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău, împreună de ziua fiului lor. Cum au petrecut toți 4, ca o adevărată familie?

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Vești bune pentru pensionari! Ajutorul financiar din ianuarie nu afectează plafonul privind medicamentele compensate

Pensii cu 10% mai mici în luna ianuarie! Peste 300.000 de români sunt vizați

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Inevitabil mă voi îngrăşa iar.” Răzvan Popescu a reușit să slăbească 45 de kilograme! Mesajul omului de radio, pentru oamenii care îl critică
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri