Vești bune de la Guvern! Tinerii pot lua bani de la bancă cu garanții din partea statului


Oficialii au aprobat un proiect prin care cuplurile și studenții își pot lua credite de la bănci, acestea fiind garantate de stat.


In articol:

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat că măsura este menită să vină în sprijinul tinerilor care au nevoie de un împrumut la bancă. Când vor putea fi accesate creditele și ce sume pot obține cei care aplică.

Citeste si: Vești bune pentru pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei! Fiecare persoană va primi 700 de lei

 Tinerii pot lua bani de la bancă cu garanții din partea statului

Tinerii pot lua bani de la bancă cu garanții din partea statului

[Sursa foto: Unsplash]

Studenții și tinerii se vor putea împrumuta de la bancă

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, Gabriela Firea, a anunțat că măsura adoptată de Executiv vine în ajutorul tinerilor cu posibilități limitate.

Aceștia vor putea lua bani cu împrumut de la bănci, iar statul va garanta pentru aceste împrumuturi.

„În cadrul şedinţei de Guvern s-au adoptat mai multe hotărâri care cred că vor îmbunătăţi, măcar parţial, viaţa românilor şi aş vrea să mă refer aici la un proiect care a fost de multe ori solicitat de către tineri să se aplice şi în România, dar, din păcate, această decizie s-a amânat ani de-a rândul, şi anume posibilitatea ca tinerii studenţi sau ieşiţi din perioada studenţiei să poată să beneficieze şi ei, la fel ca în orice ţară europeană sau ca în Statele Unite ale

Americii, de posibilitatea de creditare cu o garanţie a statului.

Pentru că în cazul tinerilor aici e de fapt cea mai mare dificultate: neavând, cei mai mulţi dintre ei, proprietăţi sau neavând venituri crescute, nu pot să justifice în faţa unui agent bancar că pot să restituie un credit pe care eventual l-ar contracta de pe piaţa bancară privată şi, împreună cu Ministerul de Finanţe şi Fondul Român de Garantare şi Contragarantare am venit cu acest proiect”, a explicat Gabriela Firea.

Citeste si: Carburantul se reduce cu 50 de bani de la 1 iulie. Anunțul făcut de ministrul Energiei, Virgil Popescu

 Tinerii pot lua bani de la bancă cu garanții din partea statului

Tinerii pot lua bani de la bancă cu garanții din partea statului

[Sursa foto: Unsplash]

Ce sume pot împrumuta tinerii

Studenții vor putea face un împrumut la bancă de maximum 10.000 de euro, iar statul va oferi o garanție de 80%. În cazul tinerilor, familiilor sau cuplurilor, suma maximă va fi de 15.000 de euro.

Studenții pot accesa banii pentru a-și finanța publicarea unor lucrări științifice, inclusiv la masterat sau la doctorat, pentru a plăti în avans chiria, atât la cămine, cât și la privat, dar și pentru alte nevoi personale.

Pentru familii, banii se pot folosi pentru achitarea unor cheltuieli precum: creșă, grădiniță, after-school, în cazul cuplurilor care au copii.

„În acest moment, dacă un tânăr merge în sistemul bancar, trebuie să aducă dovada veniturilor, deci a unor venituri crescute, practic să dovedească faptul că poate să achite acea rată lunară. Şi de asemenea, de multe ori se solicită şi un gaj pe o proprietate a lor sau a părinţilor. De aceea, fiind şi Anul European al Tinerilor, ne-am gândit ca în pachetul Sprijin pentru România, Guvernul să vină cu acest proiect iniţiat de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, împreună cu Ministerul de Finanţe”, a subliniat Gabriela Firea.

 Tinerii pot lua bani de la bancă cu garanții din partea statului


Abonează-te pe

Citește și:

Cât costă o noapte de cazare la hotelul lui Cristi Borcea. Suma incredibilă pe care trebuie să o plătească turiștii

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

Vestea momentului pentru români! Statul oferă 950 de lei de persoană în fiecare lună

Crește valoarea tichetelor de masă! Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis și va intra în vigoare de la 1 iulie

„Să nu regret după, că de rușine și jenă, n-am încercat să fac totul posibil" Prima imagine cu Viorel Lis, în scanulul cu rotile

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine
De ce nu este sănătos să mănânci pepene roșu cu pâine
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri