Crește valoarea tichetelor de masă! Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis și va intra în vigoare de la 1 iulie


Vești bune pentru români! Președintele țării a promulgat legea care prevede majorarea valorii tichetelor de masă. Aceasta va intra în vigoare de la 1 iulie.


In articol:

Decizia momentului pentru toți românii care primesc tichete de masă! Legea care prevede valoarea acestor vouchere a fost promulgată de președintele României, Klaus Iohannis și va intra în vigoare de la 1 iulie. La ce sumă s-a ridicat suma acordată salariaților?

Citeste si: Bani de la stat pentru elevi și studenți! În ce categorie trebuie să se încadreze pentru a primi ajutorul financiar

Crește valoarea tichetelor de masă!

Crește valoarea tichetelor de masă!

[Sursa foto: PixaBay]

Cât valorează acum un tichet de masă

Actul normativ promulgat de Klaus Iohannis prevede ca, începând cu data de 1 iulie, angajatorii să ofere salariaților tichete de masă în valoare de 30 de lei.

Acum, valoarea unui tichet de masă este de 20,17 lei, iar valoarea totală a tichetelor de masă acordate lunar unui angajat este de 443,74 de lei. După ce va fi majorată la 30 de lei, valoarea lunară va fi de 660 de lei per angajat, potrivit economedia.ro.

Citeste si: Atenție, viitoare mămici! Femeile însărcinate obeze ar putea avea nou-născuți cu risc crescut al unor boli grave

Crește valoarea tichetelor de masă!

Crește valoarea tichetelor de masă!

[Sursa foto: PixaBay]

Vești bune și pentru angajații cu copii!

Pe lângă majorarea valorii tichetelor de masă, autoritățile au mai venit cu o noutate. Pentru ca cei mici să aibă posibilitatea de a merge în tabără cu clasa, fără ca părinții să își facă griji din cauza banilor, legea are ca obiect de reglementare posibilitatea ca acestea să poată fi plătite și cu vouchere de vacanță.

Astfel, voucherele de vacanţă pot fi utilizate și pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele școlare, naționale sau tematice, organizate pe teritoriul României, la care participă copilul titularului. Procedura privind plata taberelor se stabilește prin ordin comun al ministrului Educației și al ministrului Finanțelor, mai prevede legea.

Vouchere sociale pentru acești români! Ce condiții presupune Ordonanța de Urgență

Potrivit OUG 63/2022, tichetele sociale vor fi acordate pentru a cumpăra alimente de bază sau mese calde.

Cei 250 de lei vor intra în buzunarele acestor persoane o dată la două luni, în perioada iunie- decembrie 2022.

„Sunt exceptate de la acordarea sprijinului material persoanele (…) care la data acordării sprijinului nu au domiciliul în România sau care nu fac dovada că locuiesc în România, potrivit legii, precum și persoanele care execută pedepse privative de libertate ori beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private”, se arată în documentul transmis de Guvern.


Abonează-te pe

Citește și:

Milioane de români vor primi bani pentru alimente! Ce anunț a făcut ministrul Muncii, Marius Budăi

Banii le aduc fericirea! Ce a primit Andra de la Măruță, unele femei doar visează!

Mii de femei vor beneficia de scutirea de la plata anumitor taxe! Ce condiții trebuie să îndeplinească

Vouchere în valoare de 250 de lei pentru femeile cu venituri mici! La ce dată vor fi emise și ce condiții trebuie să îndeplinească aceste persoane

Tichete de vacanță pentru angajații din sectorul privat! Anunțul făcut de premierul Nicolae Ciucă

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

La ce temperatură se bea vinul roșu

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri