Veste extraordinară! Începând cu 15 mai, putem părăsi orașul de reședință! Marcel Vela: „Puteți merge unde doriți dvs.”


marcel vela, oraș, reședință, 15 mai, ministrul de interne

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că începând cu data de 15 mai, vom putea părăsi orașul de reședință, atâta timp cât respectăm normele impuse de autorități.


In articol:

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a precizat pe pagina sa de Facebook, în cursul zilei de ieri, 6 mai 2020, că începând cu data de 15 mai, vom putea părăsi localitățile de domiciliu. Mai mult decât atât, Marcel Vela a explicat că mesajul său a fost trunchiat, iar întrebările și răspunsurile au fost scoase din context.

Citeste si: Tot ce trebuie să știi dacă aveai nunta programată în vara anului 2020. Anunțul făcut de Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela

Anunțul făcut de Ministrul de Interne, Marcel Vela

„Pentru că îmi doresc să fiți informați, și pentru că nu pot să nu observ faptul că răspunsurile oferite de mine aseară, punctual, oamenilor care au adresat întrebări au fost scoase din context, iar mesajul a fost trunchiat, revin cu precizări.

Pentru o bună informare, vă recomand să ascultați cu atenție răspunsurile mele pentru situațiile specifice, ale persoanelor care mi-au adresat întrebări.

Vă las mai jos cele două întrebări, alături de răspunsurile mele și în forma titrată:

Întrebare 1: Prin părăsirea localității se înțelege limita de municipiu sau limita de județ? Vă mulțumesc!

Citeste si: Managerul demis al spitalului din Caransebeș, atac dur la Marcel Vela

"Vreau să vă spun că au fost discuții cu privire la ce înseamnă această limită și există foarte multe zone, inclusiv Bucureștiul care este foarte legat de județul Ilfov.

De exemplu, sunt mulți cetățeni din județul Ilfov care locuiesc în București sau mulți bucureșteni care sunt în București, lucrează aici dar și-au stabilit domiciliul în zona limitrofă Bucureștiului, care ține din punct de vedere teritorial administrativ de județul Ilfov.

Atunci se punea problema să discutăm despre zone metropolitane pentru a determina o limită locativă, să spun așa, lucru care se întâlnește nu doar în București, ci și în Cluj, în Timișoara, Oradea, în alte mari municipii care au dezvoltat o zonă periurbană cunoscută ca și zonă metropolitană și, în acest context, am decis următorul lucru: puteți sa mergeți, să părăsiți localitatea fără a ține cont de limita de municipiu sau limita de județ, așadar nu este impusă o limită pentru că era foarte dificil de impus limita în aceste zone metropolitane și, în consecință, nu va exista o limită teritorial administrativă în

cadrul căreia să vă puteți deplasa sau să nu vă puteți deplasa."

Întrebare 2: Putem merge începând cu data de 15 mai la iarbă verde, plajă, având în vedere că trebuie să ieșim din localitate la vreo 5 km?? Eu cred că este mult mai ok dacă am avea voie să ieșim în spații unde putem păstra distanțarea, decât în parcuri! Aștept un răspuns din partea dumneavoastră!!

"Puteți merge începând cu 15 mai unde doriți dvs, EVIDENT RESPECTÂND REGULILE impuse în ORDONANȚELE MILITARE, REGULI care VOR FI PRELUATE ÎN DECIZIA Comitetului Național Pentru Situații Speciale de Urgență, în sensul în care să păstrați distanța socială, să aveți materiale de protecție și, evident, să îndepliniți toate condițiile care țin de igiena personală, să vă spălați des pe mâini și SĂ FACEȚI TOT CE AȚI FĂCUT ȘI PÂNĂ ACUM PENTRU A OPRI RĂSPÂNDIREA NOULUI CORONAVIRUS”, a scris Marcel Vela, pe contul său de Facebook.

Citeste si: Marcel Vela, anunț important pentru români: „ O acțiune pe care o păstrez special”


Abonează-te pe

Citește și:

Raed Arafat, informații despre redeschiderea bisericilor după data de 15 mai: „Pentru oamenii credincioși este foarte important”

Fulgy și-a făcut IUBITĂ la Spitalul de Psihiatrie! Incredibil cum a agățat-o!

Oamenii care ar putea să nu se infecteze niciodată cu noul coronavirus! Un renumit virusolog face o dezvăluire uimitoare

Tot ce trebuie să știi dacă aveai nunta programată în vara anului 2020. Anunțul făcut de Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela

Horoscop zilnic, vineri 25 iunie 2021. Află ce zodie face planuri de vacanță!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Ce fel de ulei e-palosanto să folosim pentru relaxare și somn ?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri