Veste bună pentru milioane de români! Se dau 700 de lei de persoană


Peste 3 milioane de români vor beneficia de ajutorul financiar în valoare de 700 de lei, anunță ministrul Muncii. Care sunt românii vizați și la ce dată vor intra banii în conturi?


In articol:

Guvernul a aprobat, în cadrul unei ședințe, ordonanța de urgență prin care se va putea acorda un sprijin financiar în valoare de 700 de lei pentru pensionarii din sistemul public, sistemul pensiilor militare de stat și pentru beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, ale căror venituri sunt mai mici sau egale cu 2000 de lei.

Citeste si: Cresc salariile începând cu iulie 2022. Ce decizie a luat Guvernul și care este anunțul premierului Nicolae Ciucă

Veste bună pentru milioane de români!

Veste bună pentru milioane de români!

[Sursa foto: Pexels]

Când vor primi românii sumele în conturi?

Potrivit anunțului venit de la Guvern, românii vor primi suma de 700 de lei o singură dată, după cum a specificat chiar și ministrul Muncii, Marius Budăi.

Despre data la care vor intra banii în conturi, oficialul precizează că se va întâmpla din iulie, odată cu pensia aferentă acestei luni.

„Deja Ordonanţa de Urgenţă este adoptată. În acest moment la Casa Națională de Pensii se lucrează şi se vor da în tipărire cupoanele pentru seniorii acestei ţări. Şi pe aceste cupoane, aceia care se încadrează, adică cei cu venituri până la 2.000 lei, vor regăsi şi suma de 700 lei pe care o vor primi în luna iulie, odată cu pensia aferenta lunii iulie”, a explicat ministrul Muncii, Marius Budăi, în cadrul unei emisiuni TV.

Citeste si: Proteste la carburant în mai multe orașe din țară! Metoda inedită folosită într-un oraş: „Eu am băgat de doi lei"

Veste bună pentru milioane de români!

Veste bună pentru milioane de români!

[Sursa foto: Unsplash]

Cine va primi acest ajutor financiar

În calculul pentru stabilirea celor vizați sunt luate în considerare veniturile din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, care se plătesc în luna iulie 2022 prin casele teritoriale de pensii.

De asemenea, în documentul trimis de Guvern se menționează faptul că se va ține cont și de veniturile din indemnizația socială pentru pensionari, veniturile din salarii şi asimilate salariilor, realizate în luna aprilie 2022.


Abonează-te pe

Citește și:

Ce să nu faci înainte de sex

Brigitte l-a înșelat pe Florin Pastramă!? Cine este bărbatul care a intervenit între ei

Cine este Ștefan Bănică Junior. „Lavinia mi-a adus linişte, echilibru şi este foarte frumos ce se întâmplă... Ne-am căsătorit"

Cum slăbești 5 kilograme în 14 zile ţinând dieta cu avocado

Ce se curăță carioca. Care este secretul?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Istoria croissantului. S-a inventat în formă de semilună, pentru a simboliza turcii
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri