Veste bună pentru milioane de români! Se dau 700 de lei de persoană

Veste bună pentru milioane de români!

Veste bună pentru milioane de români!

Peste 3 milioane de români vor beneficia de ajutorul financiar în valoare de 700 de lei, anunță ministrul Muncii. Care sunt românii vizați și la ce dată vor intra banii în conturi?

Guvernul a aprobat, în cadrul unei ședințe, ordonanța de urgență prin care se va putea acorda un sprijin financiar în valoare de 700 de lei pentru pensionarii din sistemul public, sistemul pensiilor militare de stat și pentru beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, ale căror venituri sunt mai mici sau egale cu 2000 de lei.

Citeste si: Cresc salariile începând cu iulie 2022. Ce decizie a luat Guvernul și care este anunțul premierului Nicolae Ciucă

Veste bună pentru milioane de români!
Veste bună pentru milioane de români![Sursa foto: Pexels]

Când vor primi românii sumele în conturi?

Potrivit anunțului venit de la Guvern, românii vor primi suma de 700 de lei o singură dată, după cum a specificat chiar și ministrul Muncii, Marius Budăi. Despre data la care vor intra banii în conturi, oficialul precizează că se va întâmpla din iulie, odată cu pensia aferentă acestei luni.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

„Deja Ordonanţa de Urgenţă este adoptată. În acest moment la Casa Națională de Pensii se lucrează şi se vor da în tipărire cupoanele pentru seniorii acestei ţări. Şi pe aceste cupoane, aceia care se încadrează, adică cei cu venituri până la 2.000 lei, vor regăsi şi suma de 700 lei pe care o vor primi în luna iulie, odată cu pensia aferenta lunii iulie”, a explicat ministrul Muncii, Marius Budăi, în cadrul unei emisiuni TV.

Citeste si: Proteste la carburant în mai multe orașe din țară! Metoda inedită folosită într-un oraş: „Eu am băgat de doi lei"

Veste bună pentru milioane de români!
Veste bună pentru milioane de români![Sursa foto: Unsplash]

Cine va primi acest ajutor financiar

În calculul pentru stabilirea celor vizați sunt luate în considerare veniturile din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, care se plătesc în luna iulie 2022 prin casele teritoriale de pensii.

De asemenea, în documentul trimis de Guvern se menționează faptul că se va ține cont și de veniturile din indemnizația socială pentru pensionari, veniturile din salarii şi asimilate salariilor, realizate în luna aprilie 2022.Citește și:

Hipotensiune ortostatică – cauze și mecanisme subiacente

Leonard Doroftei, despre cât de greu îi era să treacă proba cântarului: „Trebuia să ne antrenăm dimineața, să alergăm înainte de cântar. A fost groaznic. Și fără apă și fără mâncare.”

3 cupluri de zodii MENITE să fie împreună. Sunt ADEVĂRATE suflete pereche!

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Claudia Iosif surprinde pe toată lumea după ce s-a afișat alături de un milionar controversat

Maria Dragomiroiu, mărturisiri emoționante despre primul său contact cu Bucureștiul: „Am rămas atât de fascinată. Un copil de la țară care nu văzuse lumină. A fost ceva ca într-o altă lume.”

Andreea Mantea aruncă bomba în „Casa iubirii”! „Din nou aflăm lucruri în online despre concurenții noștri”. Aflați despre cine este vorba în episodul de duminică, 23 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

A murit la 36 de ani în timp ce se afla în vacanță. "Regina frumuseții", atac de cord pe iaht


Cookies