Veste bună pentru milioane de români! Se dau 700 de lei de persoană

Veste bună pentru milioane de români!
Veste bună pentru milioane de români!

Peste 3 milioane de români vor beneficia de ajutorul financiar în valoare de 700 de lei, anunță ministrul Muncii. Care sunt românii vizați și la ce dată vor intra banii în conturi?

Guvernul a aprobat, în cadrul unei ședințe, ordonanța de urgență prin care se va putea acorda un sprijin financiar în valoare de 700 de lei pentru pensionarii din sistemul public, sistemul pensiilor militare de stat și pentru beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, ale căror venituri sunt mai mici sau egale cu 2000 de lei.

Citeste si: Cresc salariile începând cu iulie 2022. Ce decizie a luat Guvernul și care este anunțul premierului Nicolae Ciucă

Veste bună pentru milioane de români!
Veste bună pentru milioane de români![Sursa foto: Pexels]

Când vor primi românii sumele în conturi?

Potrivit anunțului venit de la Guvern, românii vor primi suma de 700 de lei o singură dată, după cum a specificat chiar și ministrul Muncii, Marius Budăi. Despre data la care vor intra banii în conturi, oficialul precizează că se va întâmpla din iulie, odată cu pensia aferentă acestei luni.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

„Deja Ordonanţa de Urgenţă este adoptată. În acest moment la Casa Națională de Pensii se lucrează şi se vor da în tipărire cupoanele pentru seniorii acestei ţări. Şi pe aceste cupoane, aceia care se încadrează, adică cei cu venituri până la 2.000 lei, vor regăsi şi suma de 700 lei pe care o vor primi în luna iulie, odată cu pensia aferenta lunii iulie”, a explicat ministrul Muncii, Marius Budăi, în cadrul unei emisiuni TV.

Citeste si: Proteste la carburant în mai multe orașe din țară! Metoda inedită folosită într-un oraş: „Eu am băgat de doi lei"

Veste bună pentru milioane de români!
Veste bună pentru milioane de români![Sursa foto: Unsplash]

Cine va primi acest ajutor financiar

În calculul pentru stabilirea celor vizați sunt luate în considerare veniturile din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, care se plătesc în luna iulie 2022 prin casele teritoriale de pensii.

De asemenea, în documentul trimis de Guvern se menționează faptul că se va ține cont și de veniturile din indemnizația socială pentru pensionari, veniturile din salarii şi asimilate salariilor, realizate în luna aprilie 2022.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Horoscop 31 iulie 2024. O zodie va merge într-o destinație nouă!

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, Stațiunea Costinești, ”Saint-Tropez-ul” litoralului românesc

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies