Veste bună pentru femeile din România! Statul oferă vouchere de 250 de lei pentru alimente, chiar înainte de Paște


Ministrul Proiectelor Europene a anunțat că beneficiarii voucherelor pentru alimente vor intra în posesia lor înainte de Paşte.


In articol:

Ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a dat vestea mult așteptată de români, respectiv că voucherele pentru alimente oferite o dată la două luni vor primi contravaloarea voucherelor nu în ultima săptămână a lunii aprilie, așa cum era programat, ci în Săptămâna Mare. Astfel, persoanele care se vor bucura de pachete cu ajutoare alimentare finanțate de Uniunea Europeană vor primi alimentele până în luna iunie, în unele județe urmând a fi distribuite chiar înainte de Paște.

De asemenea, Marcel Boloș a precizat faptul că voucherele ar fi trebuit încărcate în ultima săptămână a lunii aprilie. 

”Până în sărbătorile pascale încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei. Anunț în premieră acest lucru, pentru că Guvernul României, în ședința de ieri, a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea lor cu cei 250 de lei până la sărbătorile de Paști.

Așadar, sunt două măsuri pe care le derulăm în prezent, sunt adresabile familiilor și persoanelor aflate în stare de deprivare materială și, din acest punct de vedere, considerăm că este un foarte mare ajutor pe care îl acordăm din nou”, a afirmat Marcel Boloș, joi, în timpul unei vizite făcute în județul Prahova.

Citește și: Vești bune pentru angajate! Ce modificări se iau în calcul pentru pensie, dacă ai avut concediu de creștere a copilului!

Veste bună pentru femeile din România

[Sursa foto: freepik]

Veste bună pentru femeile din România

Din spusele ministrului, românii vor beneficia și de pachetele cu alimente finanțate din fonduri europene, în unele județe urmând să ajungă înainte de Sărbătorile Pascale. Un pachet de acest fel ar costa 399 de lei, dar valoarea de licitație pe care aceștia o au în contracte este de 190 de lei, fiind un mare avantaj. Până de Paște, acesta își dorește să aibă aproape 80.000

de pachete alimentare distribuite.

Citeste si: Negii sau verucile: tipuri si tratament

Citeste si: Cat a costat prima rochie de mireasa a Ginei Pistol!- radioimpuls.ro

”Un astfel de pachet, dacă am cumpăra aceste produse de la raft, astăzi ar costa 390 de lei, dar valoarea de licitație pe care o avem în contracte prevăzută este de 190 de lei, deci e un avantaj foarte mare că aceste pachete alimentare și tot ce a însemnat programul în sine a avut o licitație pentru toată cantitatea de produse alimentare pe care

o asigurăm și pe care încercăm să ajungă la beneficiari cât mai curând posibil. Până în sărbătorile pascale ne-am mobilizat să avem aproximativ 800.000 de pachete alimentare distribuite, urmând ca diferența să fie distribuită în perioada următoare, până cel târziu în luna iunie”, a spus Boloș.

Citește și: Tichete de creșă 2023! Mămicile vor încasa 600 de lei lunar, chiar înainte de Paște! Luna aprilie aduce vești bune!

Veste bună pentru femeile din România

[Sursa foto: Facebook]

Ministrul a menționat că, exceptând orezul, pachetele conțin produse românești. Aproximativ 1.188.000 de români beneficiază de programul derulat de autoritățile din România pe fondurile europene alocate în perioada de programare 2014-2020.

Citeste si: „La cum arată soțul tău, sigur s-ar uita după altele”. Logodnica lui Culiță Sterp, criticată în mediul online pentru numărul de kilograme- kanald.ro

Citeste si: Calendar ortodox 29 mai 2023. Sărbătoare importantă pentru credincioși- stirilekanald.ro

Totodată, a șasea tranșă de pachete alimentare finanțate din fonduri europene, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, va fi împărțită începând de joi, astfel încât românii să beneficieze de produse înainte de Sfintele Paști.

„Ne-am propus ca cea de-a șasea tranșă a pachetelor alimentare destinate românilor vulnerabili, a căror distribuție a început, să ajungă la aproximativ 800.000 de beneficiari înainte de Paște. Lucrăm împreună cu autoritățile locale, astfel încât să ne asigurăm că sunt depuse toate eforturile pentru a nu exista sincope în procesul de distribuție către beneficiari. În acest sens, am făcut un apel către toți primarii să etapizeze distribuția alimentelor în așa fel încât să se evite cozile la preluarea pachetelor, respectându-se totodată calendarul pe care l-am propus. Pachetele conțin alimente de bază pe care toți românii trebuie să le aibă înainte de Sfintele Sărbători și este important ca acestea să le fie livrate la timp. Totodată, avem în plan ca, în Săptămâna Mare, să încărcăm pe cardurile sociale o nouă tranșă din ajutorul de 250 de lei pentru alimente și mese calde pentru toți cei 2,4 milioane de români beneficiari. Este un sprijin care va conta, cu siguranță, în această perioadă. Vom continua să protejăm securitatea alimentară și în următorii ani, fie sub formă de pachet alimentar, fie sub formă de voucher. Și pentru că vorbim despre produse în cea mai mare parte românești, vom ajuta în acest fel și producătorii naționali”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Este bine de știut faptul că pachetele cu alimente  vor ajunge la 1.188.852 beneficiari eligibili din toată țara, iar joi, pachetele cu alimente vor pleca deja în județele Bistrița-Năsăud, Călărași, Dolj, Iași, Suceava, Vaslui. În perioada următoare pachetele vor ajunge în toate cele 3.200 de unități administrativ – teritoriale cuprinse în program.

Pachetele conțin 12 alimente de bază (38 de unități, 25 kg), în valoare de 320 de lei și provin, peste 90% din ele, de la producători din România. Până acum, au fost împărțite 5 din cele 6 tranșe cu alimente, bugetul alocat fiecărei tranșe fiind de peste 49 milioane euro.


Abonează-te pe

Citește și:

Vești bune pentru angajate! Ce modificări se iau în calcul pentru pensie, dacă ai avut concediu de creștere a copilului!

Tichete de creșă 2023! Mămicile vor încasa 600 de lei lunar, chiar înainte de Paște! Luna aprilie aduce vești bune!

OBIECTUL banal din casă de care trebuie să scapi imediat! Atrage ghinionul în viața ta - ego.ro

Cât costă casa din Elveția unde Tina Turner a murit?! A lăsat o avere colosală - wowbiz.ro

Horoscop mâine, 30 mai 2023: Taurii se confruntă cu dezamăgiri în dragoste. Capricornii trebuie să aibă grijă cu banii - radioimpuls.ro

Primele imagini cu Bella Santiago în rochie de miresă: „O să cânt live la biserică” - kanald2.ro

Horoscop chinezesc săptămâna 29 mai – 4 iunie 2023: Concentrează-te pe ceea ce îți dorești! Zodiile care au doar de câștigat - kanald.ro

Calendar ortodox 27 mai 2023. Ce sfânt este cinstit sâmbătă? - stirilekanald.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Tu & El
6 semne clare că el se îndrăgostește de tine
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri