Veste bună pentru femeile din România! O nouă categorie de angajate va primi vouchere de vacanță

Veste bună pentru femeile din România! O nouă categorie de angajate va primi vouchere de vacanță
Veste bună pentru femeile din România! O nouă categorie de angajate va primi vouchere de vacanță

Află din rândurile următoare care este noua categorie de angajați ce va primi vouchere de vacanță.

În fiecare an, bugetarii primesc vouchere de vacanță în valoare de 1450 de lei prin intermediul cărora se pot bucura de servicii turistice la noi în țară. Acordarea voucherelor de vacanță în România constituie o modalitate prin intermediul căreia statul vine în ajutorul românilor, dar și a angajaților din domeniul turismului.

Cu toate acestea, o categorie de angajați nu a beneficiat de ajutorul de 1450 de lei oferit de la stat.

Astfel, datorită amenințărilor cu proteste, o nouă categorie de angajați se va bucura de acest beneficiu.

Veste bună pentru femeile din România! O nouă categorie de anagate va primi vouchere de vacanță
Veste bună pentru femeile din România! O nouă categorie de anagate va primi vouchere de vacanță[Sursa foto: freepik]

Angajații din sistemul de sănătate vor primi vouchere de vacanță

Citește și: Veste bună pentru angajatele din mediul privat! Voucherele de vacanță vor deveni obligatorii

Angajații din sistemul de sănătate vor primi vouchere de vacanță
Angajații din sistemul de sănătate vor primi vouchere de vacanță[Sursa foto: freepik]

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Angajații din sistemul de sănătate, care nu beneficiau de vouchere de vacanță, vor primi și ei suma de 1450 de lei pe card, în fiecare an. Astfel, vor avea aceleași drepturi ca celelalte categorii de angajați.

Această decizie vine în urma grevei japoneze din sistemul sanitar, care a început în data de 7 iunie. Pe lângă alte cerințe, personalul medical a cerut ca angajații din domeniu, care nu beneficiau de vouchere de vacanță, să le primească.

Astfel, în urma negocierilor, Ministerul Sănătății a întocmit o Ordonanță de Urgență prin intermediul căreia va asigura plata voucherelor de vacanță, din bugetul de stat, pentru toate unitățile spitalicești.

„Acordarea voucherelor de vacanță la nivelul unităților sanitare publice nu s-a efectuat în mod unitar, fapt care a generat discriminări între salariații diferitelor unități sanitare din sistemul sanitar public. Greva japoneza a început pe 7 iunie.

Astfel, în unele unități sanitare personalul din cadrul UPU, CPU, medicii rezidenți, personalul de cercetare, au beneficiat de vouchere, fiind finanțați integral de la bugetul de stat, în timp ce personalul medico-sanitar, TESA, personalul de deservire, nu a beneficiat de acest drept, neavând aceeași sursă de finanțare.”,   este anunțat în nota de fundamentare a proiectului de Ordonanță de Urgență.

Citește și: Cosmin a ajuns pe mâinile medicilor, la scurt timp după descalificarea din „Casa iubirii”! În ce stare se află fostul concurent în aceste momente: „Îl durea”- kanald.ro

Citește și: "Au murit într-o secundă!" Au apărut imaginile de pe camerele de supraveghere cu accidentul în care au pierit Mihaela și Paul- stirilekanald.ro

Cine beneficiază de vouchere de vacanță

Citește și: Vouchere de vacanță și pentru salariatele din mediul privat. Care este proiectul de lege care o să elimine diferențele dintre bugetari și angajatele de la privat

Veste bună pentru femeile din România! O nouă categorie de anagate va primi vouchere de vacanță
Veste bună pentru femeile din România! O nouă categorie de anagate va primi vouchere de vacanță[Sursa foto: freepik]

În momentul de față, toți bugetarii beneficiază de vouchere de vacanță în valoare de 1450 de lei, care sunt oferite pe suport magnetic, sub forma unui card.

Acestea sunt valabile un an, nu pot fi rambursate și pot fi utilizate doar de beneficiarul acestora, în baza actului de identitate. Cardurile de vacanță pot fi utilizate doar pentru plata cazărilor de pe teritoriul României, nu și pentru plata vacanțelor de peste hotare. 

Angajații din sistemul sanitar nu au vouchere de vacanță de cinci ani, motivându-se că nu există fondurile necesare.Citește și:

Mâini umflate: cauze comune și modalități de gestionare

Veste tristă pentru femeile din România! Se modifică vârsta de pensionare

Irina Columbeanu a făcut SENZAȚIE pe străzile din Cluj-Napoca. A purtat o geantă de peste 10.000 de euro

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Modul inedit în care Pınar Deniz și-a luat rămas bun de la echipa serialului turcesc "Secrete de familie" (Yargı) - VIDEO

Cine este Radu Vâlcan. „Radu de la început m-a făcut să mă simt cea mai frumoasă, cea mai deșteaptă și cea mai importantă.”

Roberta, supărată foc pe Sebastian, după ce a observat că este cu ochii după alte fete pe rețelele sociale! Concurenta a hotărât să pună punct relației! „Eu nu pot așa! Să stau să mă consum non stop!”

„Înfricoșător!” Descoperire sinistră făcută de o femeie în imaginile din vacanță, chiar din hotel! A făcut-o să tremure de frică și să țină ascuns totul până astăzi


Cookies