Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost preungită! Românii care se vor bucura de servicii turistice gratuite


Tichetele de vacanță emise în 2019 își prelungesc valabilitatea! Cine se va bucura de servicii turistice gratuite.


In articol:

Tichetele de vacanță emise în perioada ianuarie 2019 – decembrie 2020 se vor prelungi până la data de 30 iunie 2022! Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă privind acordarea voucherelor de vacanță pentru bugetari, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2026. 

Citeste si: Pensiile speciale au crescut cu 73% în ultimii șase ani! Anunțul făcut de Claudiu Năsui, fostul ministru al Economiei

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost preungită!

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost preungită!

[Sursa foto: PixaBay]

„În cadrul şedinţei de Guvern, a fost promovată reluarea acordării voucherelor de vacanţă pentru angajaţii din sectorul bugetar. Ţinta reglementării a fost atât asigurarea refacerii capacităţii de muncă şi creşterea productivităţii beneficiarilor, cât şi stimularea dezvoltării turismului intern.

Subliniez acest lucru, pentru că această măsură trebuie să fie corelată cu asigurarea unui mediu concurenţial sănătos. Din acest motiv, actul normativ adoptat exclude de la posibilitatea acceptării acestor vouchere de vacanţă pe acei operatori economici care au o conduită neconformă cu reglementările fiscale şi urmăreşte, în perspectivă, creşterea gradului de colectare a creanţelor bugetare”,

a declarat la vremea respectivă Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului.

Citeste si: Vești bune pentru acești pensionari! Mii de persoane vor beneficia de ajutor din partea statului!

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost preungită!

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost preungită!

[Sursa foto: PixaBay]

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost preungită!

Potrivit actului normativ adoptat, s-a decis prelungirea valabilității tichetelor de vacanță emise în perioada ianuarie 2019 – decembrie 2020, indiferent de suport, până la data de 30 iunie 2022. 

„În actualul context epidemiologic, a fost necesară şi prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă emise în ianuarie 2019 – decembrie 2020, indiferent de suport, până la data de 30 iunie 2022. Decizia a fost luată în condiţiile în care o parte dintre vacanţele achiziţionate de români în perioada pandemică, prin această metodă de plată, nu au putut fi derulate corespunzător. De asemenea, măsura va încuraja practicarea turismului intern în extrasezon.

În perioada 2022 – 2026, voucherele de vacanţă urmează să fie emise doar pe suport electronic”, mai spune ministrului Antreprenoriatului lu Turismului.


Abonează-te pe

Citește și:

Vești bune pentru românii care locuiesc la bloc! Se dau bani de la stat pentru multe lucrări de renovare

Cum să te epilezi acasă?

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Ministrul Economiei, anunț de ultimă oră! Au început preselecțiile pentru cei 500 milioane euro pentru dezvoltarea microelectronicii

Este oficial! Românii ies la pensie mai devreme în 2022! Care este limita de vârstă pentru femei și pentru bărbați

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Mesaje de Sfântul Andrei 2022. "Din mici crenguțe de brad, din flori şi din iubire ţi-am împletit un “La mulți ani” aducător de fericire! La mulți ani Andrei!"
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri