Ministrul Economiei, anunț de ultimă oră! Au început preselecțiile pentru cei 500 milioane euro pentru dezvoltarea microelectronicii


Florin Spătaru, ministrul Economiei, anunță că s-a deschis apelul de preselecții pentru cei 500 milioane euro!


In articol:

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a anunţat luni că a fost deschis apelul de preselecţie pentru întreprinderile, companiile şi centrele universitare interesate să aplice pentru accesarea fondurilor de 500 milioane euro pentru dezvoltarea microelectronicii la noi în țară.

Citeste si: Este oficial! Românii ies la pensie mai devreme în 2022! Care este limita de vârstă pentru femei și pentru bărbați

500 milioane euro pentru dezvoltarea microelectronicii în România!

500 milioane euro pentru dezvoltarea microelectronicii în România!

[Sursa foto: PixaBay]

500 milioane euro pentru dezvoltarea microelectronicii! Cine poate beneficia

Bugetul a fost anunțat de către oficial în cursul lunii decembrie și are în vedere elaborarea unui proiect de microelectronică, prevăzut în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, prin care vor putea fi dezvoltate centre de producţie şi centre de dezvoltare digitală şi inovare în jurul universităţilor din România. 

„Aşa cum am promis, am deschis apelul de preselecţie pentru întreprinderile, companiile şi centrele universitare interesate să aplice pentru accesarea fondurilor de 500 milioane euro pentru dezvoltarea microelectronicii în România prin PNRR”, a declarat Florin Spătaru, ministrul Economiei.

Proiectul în cauză se adresează, potrivit ministrului Economiei, întreprinderilor mari, IMM-urilor şi întreprinderilor nou-înfiinţate, care pot fi participanţi direcţi sau indirecţi, cât şi organizaţiilor de cercetare (institute de cercetare, universităţi), care pot fi doar participanţi indirecţi. 

De asemenea, menționăm faptul că aplicanții au obligația de a face parte din lanţul valoric al microelectronicii, de la cercetare la materii prime, procesare și reciclare. 

Citeste si: Vești bune pentru pensionari! Ajutorul financiar din ianuarie nu afectează plafonul privind medicamentele compensate

500 milioane euro pentru dezvoltarea microelectronicii în România!

500 milioane euro pentru dezvoltarea microelectronicii în România!

[Sursa foto: PixaBay]

În ce format se trimit aplicațiile participanților

Potrivit ministrului Spătaru, proiectele care se încadrează în criteriile stabilite pentru sprijinul financiar ar trebui să aibă o puternică componentă inovatoare, care să avanseze stadiul de dezvoltare a tehnologiei.

Participanții trebuie să trimită proiectele redactate în limba engleză, completate integral, în perioada 17 ianuarie – 7 februarie 2022, către Ministerul Economiei, la adresa de e-mail: [email protected]

În ceea ce privește termenul limită de transmitere, Ministerul anunță că acesta este de 7 februarie 2022, ora 10:00, fiecare solicitare primind un număr unic de înregistrare. Aplicaţiile transmise după termenul limită nu sunt eligibile, se mai arată pe site-ul Ministerului Economiei.


Abonează-te pe

Citește și:

Vasile Dîncu, nou anunț despre pensiile militarilor! Veniturile mai mici de 2.500 de lei vor crește cu 10%

Începe tărăboiul! Cu ce o amenință Ciucu pe Alina Sorescu!

Marius Budăi, nou anunț despre majorarea pensiilor: Nu va exista cetățean cu pensie sub 1.000 de lei

Alocațiile copiilor se majorează! Aceștia sunt tinerii care vor primi bani de la stat până la 26 de ani

Horoscop Berbec Iulie 2022. Nativii Berbec sunt tentați să intre într-o nouă relație

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Dana Rogoz, după relația de 18 ani cu Radu Dragomir: ”Sunt recunoscătoare pentru foarte multe momente”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri