Vacanța de iarnă nu se prelungește, anunță ministrul Educației! Elevii de gimnaziu și liceu vor reveni în bănci pe 3 ianuarie


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost acuzat de către reprezentanții FePAL că nu a luat în considerare petiția semnată de 130.000 de persoane!


In articol:

Reprezentanții FePAL (Federația Părinților și Aparținătorilor Legali din România) au transmis un comunicat de presă prin care îl acuză pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, că nu a luat în seamă petiția semnată de 130.000 de persoane în care se solicită prelungirea vacanței de iarnă a elevilor până pe data de 9 ianuarie.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, anunț despre vacanța de iarnă în contextul apariției variantei Omicron

Vacanța de iarnă nu se prelungește, anunță ministrul Educației!

Vacanța de iarnă nu se prelungește, anunță ministrul Educației!

[Sursa foto: PixaBay]

Sorin Cîmpeanu, acuzat de reprezentanții FePAL că nu a luat în considerare petiția

Zeci de mii de oameni au semnat petiția pentru extinderea vacanței de iarnă pentru toți elevii din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal.

Părinții, nemulțumiți de vacanța mult prea scurtă pe care o au copiii lor, au lansat această petiție pe care ministrul Educației „a aruncat-o la coș”, nefiind de acord cu solicitările primite.

„Petiția părinților privind revenirea la perioada vacanței de iarnă tradiționale, semnată de 130.000 de persoane, tocmai a fost aruncată la coș de către Ministrul Cîmpeanu.

Nu, domnule ministru, nu au fost <<unele solicitări>>, au fost 130.000 

de părinți care își văd copiii surmenați și sătui de incertitudinea cu care ați avut grijă să <<organizați>> școlile anul acesta. 

Luăm act de faptul că <<aveți solicitări exprese>> și <<justificate>> pentru a nu lăsa copiii să se odihnească.

Unde vă erau <<solicitările exprese>> și <<justificate>> când ați dat peste cap structura anului școlar trimițând aiurea, în mijlocul semestrului, copiii, părinții și profesorii într-o vacanță forțată care nu a ținut cont de nicio  normă pedagogică sau sanitară?

Unde vă erau <<solicitările exprese>> și <<justificate>> când ați reușit să faceți praf campania de testare COVID în școli, campanie pe care școlile au așteptat-o aproape un an de zile și care în alte țări se face cu succes de un an și jumătate?

Vă întrebați de ce alte țări au putut să țină școlile deschise? Pentru că acestea nu sunt reticente la știință și tehnologie.

Ați pierdut aproape doi ani fără să îmbunătățiți cele două aspecte elementare care ne-ar fi ajutat să NU adâncim <<pierderile mari>>.

Pierderile nu sunt mari, domnule ministru, sunt IMENSE și vi se datorează. Ați <<decuplat>> școlile de la tot ce înseamnă logica științifică și ați blocat orice tentativă de introducere a echipamentelor necesare școlii online, care este singura alternativă viabilă în dezastrul sanitar în care se zbate România.

În loc să vă concentrați pe echipamente, conținuturi adaptate, profesori digitalizați, ne-ați împărțit cu dărnicie vacanțe și teste de salivă la vrac.

#minsitrulpraf”, se arată în comunicatul trimis de către reprezentanții FePAL.

Citeste si: Vacanța elevilor nu se prelungește! Sorin Cîmpeanu face noi clarificări cu privire la reînceperea orelor în format fizic

Vacanța de iarnă nu se prelungește, anunță ministrul Educației!

Vacanța de iarnă nu se prelungește, anunță ministrul Educației!

[Sursa foto: PixaBay]

Sorin Cîmpeanu anunță că nu se va modifica structura anului școlar

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut declarații în acest sens și a subliniat faptul că structura anului școlar nu se va modifica, dat fiind fapul că orele pierdute în toți acești ani umbriți de Covid-19 nu au putut fi recuperate nici până acum.

„Nu se modifică structura anului școlar. Pierderile mari din Educație trebuie recuperate prin zile de cursuri, și nu de vacanță.   Am luat act de unele solicitări de extindere a vacanței.   Răspunsul asumat este următorul: 

1. Avem un grafic de învățământ/structură a anului școlar aprobată prin OM 5549/5 nov. 2021 discutat în Comisia de Dialog Social în care au fost prezenți și reprezentanții elevilor, și ai părinților, și ai   profesorilor.

2. Avem solicitări exprese, temeinic justificate, de a nu schimba datele de examen (Evaluare Națională și BAC)
3. Avem solicitări justificate de asigurare a predictibilității în educație.
4. Avem recunoașterea faptului ca în educație s-au înregistrat pierderi mari ce trebuie recuperate prin zile de cursuri, și nu de vacanță”
, a transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.


Abonează-te pe

Citește și:

Octavian Jurma recomandă prelungirea vacanței de iarnă a elevilor din cauza variantei Omicron! Aproape toate țările din UE au făcut asta

Mesaje de la mulți ani: Fă aniversarea cuiva mai frumoasă cu un mesaj sincer!

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Ministerul Educației, despre vacanța de iarnă 2021 - 2022. Câte zile libere au elevii de Crăciun?

Vacanţa de iarnă 2021 - 2022: Câte zile libere au elevii?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Este bine sau nu să îi cunoști amanta? „Pentru un bărbat este o sancțiune”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri