Octavian Jurma recomandă prelungirea vacanței de iarnă a elevilor din cauza variantei Omicron! Aproape toate țările din UE au făcut asta


Medicul recomandă ca vacanța de iarnă să se prelungească cu câteva zile din cauza răspândirii variantei Omicron!


In articol:

Varianta Omicron a virusului Sars-Cov-2 se răspândește din ce în ce mai rapid, motiv pentru care mai multe țări din Uniunea Europeană au luat decizia de a prelungi vacanța de iarnă a elevilor cu câteva zile. Spre exemplu, în Danemarca, vacanţele şcolare urmau să se încheie pe data de 3 ianuarie, însă copiii vor sta acasă până pe 5 ianuarie.  

„Ştim cât de importantă este prezenţa la şcoală pentru bunăstarea copiilor şi tinerilor. De aceea adăugăm câteva zile la ambele capete ale vacanţei de Crăciun, dar planul este să nu avem din nou o închidere lungă”, a declarat Mette Frederiksen, prim-ministrul Danemarcei.

Citeste si: Bill Gates, anunț îngrijorător despre tulpina Omicron! Miliardarul spune că urmează „cea mai gravă parte a pandemiei”

Octavian Jurma recomandă prelungirea vacanței de iarnă a elevilor

Octavian Jurma recomandă prelungirea vacanței de iarnă a elevilor

[Sursa foto: PixaBay]

Octavian Jurma recomandă prelungirea vacanței de iarnă a elevilor din cauza variantei Omicron!

Medicul Octavian Jurma a postat un mesaj pe rețelele de socializare în care recomandă ca unitățile școlare să se deschidă cu doar câteva zile mai târziu, dat fiind faptul că varianta Omicron reprezintă un mare motiv de îngrijorare.

De asemenea, concluzia specialistului a venit și în urma deciziei autorităților de a relaxa restricțiile de Revelion și Crăciun.

„Școlile pot fi un catalizator pentru debutul valului 5, Omicron. Aş fi preferat o abordare de tipul celei din Portugalia, care a introdus acele 10 zile de lucrat de acasă, a închis școlile pentru săptămâna de după Revelion, tocmai pentru că epidemiologii știu că această perioadă nimeni nu o să respecte nici măcar mandate de stat acasă.

Toți ne vom întâlni cu prieteni, chiar dacă  în format mai restrâns. Numărul de cazuri va crește, chiar dacă nu ar fi Omicron, ar fi o problemă. Cu Omicron, această problemă este de cinci ori mai mare decât a fost cu Delta”, a spus Octavian Jurma.

Citeste si: Marcel Ciolacu, despre obligativitatea certificatului verde la locul de muncă: "Nici nu trecea de Curtea Constituțională a României"

Ministrul Educației anunță că nu se va modifica structura anului școlar

Ministrul Educației anunță că nu se va modifica structura anului școlar

[Sursa foto: PixaBay]

Sorin Cîmpeanu anunță că nu se va modifica structura anului școlar

Nu mai puțin de 130.000 de oameni au semnat o petiție prin care solicită prelungirea vacanței până pe data de 10 ianuarie. Ulterior, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut declarații în acest sens și a subliniat faptul că structura anului școlar nu se va modifica, dat fiind fapul că orele pierdute în toți acești ani umbriți de Covid-19 nu au putut fi recuperate nici până acum.

„Nu se modifică structura anului școlar. Pierderile mari din Educație trebuie recuperate prin zile de cursuri, și nu de vacanță.  Am luat act de unele solicitări de extindere a vacanței.  Răspunsul asumat este următorul: 

Avem un grafic de învățământ/structură a anului școlar aprobată prin OM 5549/5 nov. 2021 discutat în Comisia de Dialog Social în care au fost prezenți și reprezentanții elevilor, și ai părinților, și ai  profesorilor.

Citeste si: Vaccinarea anti-Covid, obligatorie pentru toți angajații din sistemul privat! Orașul în care s-a implementat această regulă

Ministrul Educației anunță că nu se va modifica structura anului școlar

Ministrul Educației anunță că nu se va modifica structura anului școlar

[Sursa foto: PixaBay]

Avem solicitări exprese, temeinic justificate, de a nu schimba datele de examen (Evaluare Națională și BAC)
Avem solicitări justificate de asigurare a predictibilității în educație.
Avem recunoașterea faptului ca în educație s-au înregistrat pierderi mari ce trebuie recuperate prin zile de cursuri, și nu de vacanță”, a transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.


Abonează-te pe

Citește și:

Alexandru Rafila, despre introducerea certificatului verde la locul de muncă! Când va deveni obligatoriu

Detalii șocante! Ce au descoperit medicii pe corpul lui Alexandru Arșinel

Raed Arafat, despre cei care au doar două doze de vaccin. Ar putea rămâne fără certificat verde! „Foarte posibil ca doza a treia să fie necesară”

Noi măsuri stricte împotriva coronavirusului înainte de Crăciun! Carantina și închiderea restaurantelor, printre restricțiile anunțate

,,Eu nu pot să fac sport”. Cum a scăpat Oana Roman de kilogramele în plus fără să meargă la sala de fitness

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment
Sâmbătă, de la ora 15:00, începe un nou sezon „ROventura”, Incursiune de vis, de pe Plaiul Bâscilor până la Buzău
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri