In vremea faraonului Amenhotep al IV-lea, care si-a luat apoi numele de Akhnaton, la porunca acestuia, a fost elaborata o reteta miraculoasa, dupa care s-a preparat o bautura numita Antica.
Oamenii de rand ii spuneau humus, adica pamant, sol. De fapt, licoarea aparuse mai demult, in vremea lui Amenhotep al II-lea. Bautura aceasta curata bine vasele de sange si asigura o viata indelungata.
Licoarea a fost preparata de preotii egipteni, care cunosteau tainele organismului, plantele- salbatice si cultivate- si toate virtutile acestora.
Preotii foloseau si ei, la randul lor, aceasta bautura pe care o preparasera, dar in doze mai mici, deoarece ei munceau mai putin decat sclavii de la piramide si, totodata, nu stateau tot timpul in soarele arzator al desertului.
Bautura cu usturoi si lamaie
Licoarea egipteana, care avea si rolul de a mentine si regla echilibrul vitaminelor din organism, a primit numele de Antica, de la cele doua componente: An= usturoi si Tica= lamaie. Cele doua componente asigura toata gama de efecte miraculoase ale acestei bauturi.
Prepararea miraculosului remediu
Se folosesc patru lamai maricele, bine coapte, cu coaja subtire si trei capatani de usturoi.
Zeama lamailor, cojile si pulpa (date prin masina) si mujdeiul de usturoi se pun toate intr-o oala emailata; dupa ce s-au amestecat bine, se toarna in oala doi litri de apa fiarta si racita.
Oala se leaga cu o bucata de tifon pus in doua si se pune in frigider, pentru 72 de ore. Nu trebuie sa ne temem ca frigiderul va prinde miros de usturoi deoarece lamaia il va face sa dispara.Dupa cele trei zile (72 de ore), continutul din vasul emailat se strecoara prin patru straturi de tifon, se pune in doua sticle de cate un litru si se inchid sticlele etans.
Licoarea se va pastra la frigider.