Usturoi si lamaie, elixir antic pentru sanatate si putere

Usturoi si lamaie, elixir antic pentru sanatate si putere
Usturoi si lamaie, elixir antic pentru sanatate si putere

In vremea faraonului Amenhotep al IV-lea, care si-a luat apoi numele de Akhnaton, la porunca acestuia, a fost elaborata o reteta miraculoasa, dupa care s-a preparat o bautura numita Antica.

Oamenii de rand ii spuneau humus, adica pamant, sol. De fapt, licoarea aparuse mai demult, in vremea lui Amenhotep al II-lea. Bautura aceasta curata bine vasele de sange si asigura o viata indelungata.

Licoarea a fost preparata de preotii egipteni, care cunosteau tainele organismului, plantele- salbatice si cultivate- si toate virtutile acestora.

Preotii foloseau si ei, la randul lor, aceasta bautura pe care o preparasera, dar in doze mai mici, deoarece ei munceau mai putin decat sclavii de la piramide si, totodata, nu stateau tot timpul in soarele arzator al desertului.

Bautura cu usturoi si lamaie

Licoarea egipteana, care avea si rolul de a mentine si regla echilibrul vitaminelor din organism, a primit numele de Antica, de la cele doua componente: An= usturoi si Tica= lamaie.

Cele doua componente asigura toata gama de efecte miraculoase ale acestei bauturi.

Prepararea miraculosului remediu

Se folosesc patru lamai maricele, bine coapte, cu coaja subtire si trei capatani de usturoi. Lamaile se spala si se sterg, apoi se stoarce zeama intr-un vas de sticla, foarte curat (borcan). Coaja si pulpa ramase se dau prin masina de tocat si se pun intr-un alt vas (borcan).

Capatanile de usturoi se curata, iar cateii se zdrobesc (ca pentru mujdei).

Zeama lamailor, cojile si pulpa (date prin masina) si mujdeiul de usturoi se pun toate intr-o oala emailata; dupa ce s-au amestecat bine, se toarna in oala doi litri de apa fiarta si racita. Oala se leaga cu o bucata de tifon pus in doua si se pune in frigider, pentru 72 de ore. Nu trebuie sa ne temem ca frigiderul va prinde miros de usturoi deoarece lamaia il va face sa dispara.

Dupa cele trei zile (72 de ore), continutul din vasul emailat se strecoara prin patru straturi de tifon, se pune in doua sticle de cate un litru si se inchid sticlele etans. Licoarea se va pastra la frigider.

Citeste continuarea aici.
 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce pofte culinare are cea mai sexy graviduta! Saptamana trecuta Adelina Pestritu si-a facut creveti cu usturoi si salata verde, iar acum a ravnit la mamaliguta cu urzici. Vedeta a spus cine i-a indeplinit imediat dorinta

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Soțul Teodorei Marcu nu mai e om, la jumătate de an de când tânăra a fost ucisă! Ce se întâmplă cu el. Dezvăluiri cutremurătoare: „Din ce în ce mai greu…”

Povestea Rodicăi, pisica de la Stația Meteorologică de pe Vârful Omu! Felina trăiește de ani buni la 2.500 de metri altitudine: „E curată, harnică şi e un mare vânător”

De ce trebuie sa tii un catel de usturoi in gura timp de 30 de secunde, in fiecare dimineata

ȘOC TOTAL în „Casa iubirii”! De necrezut cine apare în emisiune! Concurenții rămân MASCĂ

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies