Ustensilele de bucatarie sunt pline de Salmonella si E. Coli. Cum sa evitam contaminarea lor?

Ustensilele de bucatarie sunt pline de Salmonella si E. Coli. Cum sa evitam contaminarea lor?
Ustensilele de bucatarie sunt pline de Salmonella si E. Coli. Cum sa evitam contaminarea lor?

Ustensilele de la bucatarie pot raspândi bacterii, afirma cerectatori de la Colegiul de Agricultura si Stiinta a Mediului al Universitatii din Georgia, SUA.

 

Acestia recomanda ca ustensilele utilizate, precum cutitele, aparatele de curatat fructe si razatoarele sa fie spalate inainte de a curata cu ele alte fructe sau legume.
"In cazul rosiilor, am observat o contaminare mai mare a cutitelor decât atunci când am taiat capsuni. Nu avem un raspuns, inca, de ce exista diferente intre grupurile de produse. Dar una este cert, odata ce un agent patogen ajunge pe un produs alimentar este dificil de a-l indeparta", a declarat Erikson.
O echipa de cercetatori din Elvetia a testat, in 2014, placile de taiere din bucatarie care au o capacitate mare de a retine bacterii. Aproximativ 3,5 la suta din placile de taiere testate, alese in mod aleatoriu, transmiteau bacterii E. coli, iar 6,5 la suta dintre cele testate in spitale au fost contaminate cu bacterii rezistente la medicamente.
E.
coli poate provoca infectii, chiar daca ajung in organismul uman intr-o cantitate mica, potrivit Clinicii Mayo din SUA. Carnea de vita, laptele nepasteurizat si produsele proaspete sunt cei mai comuni transportatori de bacterii. Ele provoaca diaree, crampe stomacale severe, varsaturi si febra. Anumite legume, cum ar fi rosiile, spanacul si salata verde sunt extrem de vulnerabile la contaminarea prin ustensile.
Sursa

Acestia recomanda ca ustensilele utilizate, precum cutitele, aparatele de curatat fructe si razatoarele sa fie spalate inainte de a curata cu ele alte fructe sau legume.



"In cazul rosiilor, am observat o contaminare mai mare a cutitelor decât atunci când am taiat capsuni. Nu avem un raspuns, inca, de ce exista diferente intre grupurile de produse. Dar una este cert, odata ce un agent patogen ajunge pe un produs alimentar este dificil de a-l indeparta", a declarat Erikson.

O echipa de cercetatori din Elvetia a testat, in 2014, placile de taiere din bucatarie care au o capacitate mare de a retine bacterii.
Aproximativ 3,5 la suta din placile de taiere testate, alese in mod aleatoriu, transmiteau bacterii E. coli, iar 6,5 la suta dintre cele testate in spitale au fost contaminate cu bacterii rezistente la medicamente.

E. coli poate provoca infectii, chiar daca ajung in organismul uman intr-o cantitate mica, potrivit Clinicii Mayo din SUA. Carnea de vita, laptele nepasteurizat si produsele proaspete sunt cei mai comuni transportatori de bacterii.
Ele provoaca diaree, crampe stomacale severe, varsaturi si febra. Anumite legume, cum ar fi rosiile, spanacul si salata verde sunt extrem de vulnerabile la contaminarea prin ustensile.

Sursa

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Paste gratinate la cuptor, cu piept de pui, mazăre, spanac, busuioc și mozzarella, rețeta pregătită de chef Roxana Blenche. „Ce bine arată. Senzație!”

Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO

L-am găsit!! Cine este SPP-istul lui Nicușor Dan, care a rupt inima femeilor pe rețelele de socializare: "Noroc cu domnul Președinte..." | EXCLUSIV

Alin Oprea, mărturisiri sfâșietoare despre copiii lui. Artistul nu i-a mai văzut de patru ani: „Sunt ai mei și îi iubesc la fel de mult ca înainte”

S-a gândit vreodată Cosmin Natanticu să se despartă de soția lui, Eliza? Comendiantul recunoaște ce a fost la începutul relației. „Important este că încă suntem aici.”

Dan Negru, mesaj emoționant despre Benone Sinulescu: „Am fost un prost. Iartă-mă!”

Cine a răpit-o pe Denisa Maria, de fapt! Bombă în cazul româncei de 30 de ani dispărută fără urmă din Italia


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies