Ustensilele de bucatarie sunt pline de Salmonella si E. Coli. Cum sa evitam contaminarea lor?


Ustensilele de bucatarie sunt pline de Salmonella si E. Coli. Cum sa evitam contaminarea lor?

Ustensilele de la bucatarie pot raspândi bacterii, afirma cerectatori de la Colegiul de Agricultura si Stiinta a Mediului al Universitatii din Georgia, SUA.

 

Acestia recomanda ca ustensilele utilizate, precum cutitele, aparatele de curatat fructe si razatoarele sa fie spalate inainte de a curata cu ele alte fructe sau legume.
"In cazul rosiilor, am observat o contaminare mai mare a cutitelor decât atunci când am taiat capsuni. Nu avem un raspuns, inca, de ce exista diferente intre grupurile de produse. Dar una este cert, odata ce un agent patogen ajunge pe un produs alimentar este dificil de a-l indeparta", a declarat Erikson.
O echipa de cercetatori din Elvetia a testat, in 2014, placile de taiere din bucatarie care au o capacitate mare de a retine bacterii. Aproximativ 3,5 la suta din placile de taiere testate, alese in mod aleatoriu, transmiteau bacterii E. coli, iar 6,5 la suta dintre cele testate in spitale au fost contaminate cu bacterii rezistente la medicamente.
E.
coli poate provoca infectii, chiar daca ajung in organismul uman intr-o cantitate mica, potrivit Clinicii Mayo din SUA. Carnea de vita, laptele nepasteurizat si produsele proaspete sunt cei mai comuni transportatori de bacterii. Ele provoaca diaree, crampe stomacale severe, varsaturi si febra. Anumite legume, cum ar fi rosiile, spanacul si salata verde sunt extrem de vulnerabile la contaminarea prin ustensile.
Sursa

Acestia recomanda ca ustensilele utilizate, precum cutitele, aparatele de curatat fructe si razatoarele sa fie spalate inainte de a curata cu ele alte fructe sau legume."In cazul rosiilor, am observat o contaminare mai mare a cutitelor decât atunci când am taiat capsuni. Nu avem un raspuns, inca, de ce exista diferente intre grupurile de produse. Dar una este cert, odata ce un agent patogen ajunge pe un produs alimentar este dificil de a-l indeparta", a declarat Erikson.

O echipa de cercetatori din Elvetia a testat, in 2014, placile de taiere din bucatarie care au o capacitate mare de a retine bacterii.
Aproximativ 3,5 la suta din placile de taiere testate, alese in mod aleatoriu, transmiteau bacterii E. coli, iar 6,5 la suta dintre cele testate in spitale au fost contaminate cu bacterii rezistente la medicamente.

E. coli poate provoca infectii, chiar daca ajung in organismul uman intr-o cantitate mica, potrivit Clinicii Mayo din SUA. Carnea de vita, laptele nepasteurizat si produsele proaspete sunt cei mai comuni transportatori de bacterii. Ele provoaca diaree, crampe stomacale severe, varsaturi si febra. Anumite legume, cum ar fi rosiile, spanacul si salata verde sunt extrem de vulnerabile la contaminarea prin ustensile.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop VăRSĂTOR Noiembrie 2021. Nativii Vărsător avansează în carieră

A MURIT! O veste tristă a fost transmisă de Casa Regală

DESCOPERĂ: Ce se pune pe rană ca să se vindece mai repede

DESCOPERĂ: Garderoba unei femei de 50 ani. Îmbrăcăminte, genți și accesorii din dulapul unei doamne

DESCOPERĂ: Cum să faci un ou prăjit perfect

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscopul lunii

Horoscop CAPRICORN Noiembrie 2021. Nativii Capricorn, în mijlocul conflictelor la locul de muncă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri