Ustensilele de bucatarie sunt pline de Salmonella si E. Coli. Cum sa evitam contaminarea lor?

Ustensilele de bucatarie sunt pline de Salmonella si E. Coli. Cum sa evitam contaminarea lor?
Ustensilele de bucatarie sunt pline de Salmonella si E. Coli. Cum sa evitam contaminarea lor?

Ustensilele de la bucatarie pot raspândi bacterii, afirma cerectatori de la Colegiul de Agricultura si Stiinta a Mediului al Universitatii din Georgia, SUA.

 

Acestia recomanda ca ustensilele utilizate, precum cutitele, aparatele de curatat fructe si razatoarele sa fie spalate inainte de a curata cu ele alte fructe sau legume.
"In cazul rosiilor, am observat o contaminare mai mare a cutitelor decât atunci când am taiat capsuni. Nu avem un raspuns, inca, de ce exista diferente intre grupurile de produse. Dar una este cert, odata ce un agent patogen ajunge pe un produs alimentar este dificil de a-l indeparta", a declarat Erikson.
O echipa de cercetatori din Elvetia a testat, in 2014, placile de taiere din bucatarie care au o capacitate mare de a retine bacterii. Aproximativ 3,5 la suta din placile de taiere testate, alese in mod aleatoriu, transmiteau bacterii E. coli, iar 6,5 la suta dintre cele testate in spitale au fost contaminate cu bacterii rezistente la medicamente.
E. coli poate provoca infectii, chiar daca ajung in organismul uman intr-o cantitate mica, potrivit Clinicii Mayo din SUA. Carnea de vita, laptele nepasteurizat si produsele proaspete sunt cei mai comuni transportatori de bacterii. Ele provoaca diaree, crampe stomacale severe, varsaturi si febra. Anumite legume, cum ar fi rosiile, spanacul si salata verde sunt extrem de vulnerabile la contaminarea prin ustensile.
Sursa

Acestia recomanda ca ustensilele utilizate, precum cutitele, aparatele de curatat fructe si razatoarele sa fie spalate inainte de a curata cu ele alte fructe sau

legume.

"In cazul rosiilor, am observat o contaminare mai mare a cutitelor decât atunci când am taiat capsuni. Nu avem un raspuns, inca, de ce exista diferente intre grupurile de produse. Dar una este cert, odata ce un agent patogen ajunge pe un produs alimentar este dificil de a-l indeparta", a declarat Erikson.

O echipa de cercetatori din Elvetia a testat, in 2014, placile de taiere din bucatarie care au o capacitate mare de a retine bacterii.
Aproximativ 3,5 la suta din placile de taiere testate, alese in mod aleatoriu, transmiteau bacterii E. coli, iar 6,5 la suta dintre cele testate in spitale au fost contaminate cu bacterii rezistente la medicamente.

E. coli poate provoca infectii, chiar daca ajung in organismul uman intr-o cantitate mica, potrivit Clinicii Mayo din SUA. Carnea de vita, laptele nepasteurizat si produsele proaspete sunt cei mai comuni transportatori de bacterii.
Ele provoaca diaree, crampe stomacale severe, varsaturi si febra. Anumite legume, cum ar fi rosiile, spanacul si salata verde sunt extrem de vulnerabile la contaminarea prin ustensile.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Iancu Sterp a povestit despre experiența de a asista la naștere. Ce s-a întâmplat cu soția lui înainte ca bebelușul să vină pe lume: „Când am văzut cu ochii mei, era să pic din picioare.”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

Ion Drăgan a murit în prima zi de Crăciun. Ce s-a întâmplat cu artistul în ultimele ore: "Muzica populară românească a pierdut un mare nume, un artist dedicat și un om care a trăit prin și pentru cântec"

Care este ultima fotografie cu Ion Drăgan înainte să se stingă din viață și ce a făcut cu câteva ore înainte: "Ce bucurie și veselie a fost aseară!"

Mama Veronicăi intră în „Casa iubirii” să-l cunoască pe Ahmed! Aflați cum va reacționa concurenta în ediția de joi, 25 decembrie, difuzată de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies