Un nou avertisment de la meteorologi! Se anunţă ninsori abundente şi ger năpraznic în ianuarie! Cum va fi iarna anului 2017


Iarna anului 2017 nu va fi deloc uşoară, iar estimările făcute de meteorologi arată acest lucru. Mai mult de atât, Ion Sandu, preşedintele Societăţii Meteorologice Române, a declarat de curând că această iarnă va fi asemănătoare cu cea din 2012, atunci când estul şi sud-estul ţării au fost sub nămeţi.


Invitat în cadrul unei emisiuni, specialistul a declarat că luna DECEMBRIE se prognozează a fi mai rece decât în mod normal în regiunile centrale şi nord-estice, ceea ce înseamnă că există probabilitatea unor nopţi cu temperaturi foarte scăzute, sub -15...-20 gr.C
 
De altfel, cea mai scăzută valoare a a cestei luni a fost de -34,5 grade Celsius, înregistrata la Întorsura Buzăului în 1998, scrie Wowbiz.ro
 
"Sub aspect pluviometric putem spune că precipitaţiile vor fi excedentare în regiunile centrale, estice şi sud-estice, ceea ce înseamnă că în aceste zone vor fi episoade cu ninsoare abundentă şi cu depunere de strat de zăpadă, care pot fi asociate şi cu intensificări ale vântului, determinând în aceste zone cel puţin un episod de viscol", a declarat Sandu, conform Observator. 
 
În luna IANUARIE, cea mai rece lună de iarnă, temperaturile vor fi mai coborâte decât normal în regiunile centrale, nordice şi nord-estice, ceea ce înseamnă că nu este exclus ca în aceste zone să avem temperaturi minime ce vor coborî sub - 20... - 25 grade Celsius, mai ales că minima absolută a lunii a fost de -38,5 grade Celsius în localitatea Bod, jud. Braşov, anul 1942. 
Ninsorile se vor semnala pe toată suprafaţă României, cu zile în care acestea pot fi chiar abundente, iar în zonele estice şi sud-estice pot fi asociate cu intensificări ale vântului, aşa cum statistic se ştie că în această luna apar în medie două viscole.
 
Luna FEBRUARIE va fi în medie normală termic. 
 
"In această luna temperaturile mai cresc puţin, dar nu excludem şi invazii de aer polar, caracteristice lunilor de iarnă, chiar pe intervale scurte de timp, ceea ce vor determina temperaturi sub limita pragului de ger, sub -15 grade Celsius. Precipitaţiile vor fi în cantităţi mai mari în partea de vest, centru şi nord a ţării, însă probabilitatea apariţiei a unul sau două viscole nu este exclusă", a mai spus Ion Sandu.

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Bianca pleacă de la Puterea Dragostei! Anunţul a fost făcut de Livian!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri