Un desert racoros: Panna cotta cu vanilie si sos de zmeura


Ai ramas in pana de idei? Nu stii ce desert sa pregatesti pentru tine si familia sau prietenii tai?

 

Uite o reteta numai buna pentru o zi de duminica: panna cotta cu vanilie si sos de zmeura!
Ingrediente
240ml de lapte
4 foi de gelatina (sau 3 lingurite de gelatina la plic)
240ml de smantana pentru frisca
coaja de la 1 lamaie
2 pastai de vanilie
6-8 bobite de cardamom
150g de zahar
250g de zmeura proaspata sau congelata
75g de zahar
1 lingurita rasa de amidon
Mod de preparare
1. Pune foile de gelatina la inmuiat in apa rece. Daca folosesti pudra de gelatina, incalzeste 50ml lapte, toarna-l peste gelatina si amesteca pana ce se dizolva.
2. Pune laptele intr-un vas pe foc impreuna cu frisca lichida, zaharul, semintele pastaii de vanilie, bobitele de cardamom si coaja de lamaie.
3. Fierbe totul, amestecand din cand in cand. Ia de pe foc si lasa la infuzat, cu vasul acoperit, timp de 15 minute, dupa care strecoara lichidul.
4. Stoarce foarte bine foile de gelatina si amesteca-le in lichidul cald sau amesteca gelatina dizolvata in lapte.
5. Pregateste 4-6 castronele/ pahare/ forme in care varsa amestecul de panna cotta. Da la frigider pentru minimum 2 ore, pana se incheaga.
6. Pentru sosul de zmeura, pune intr-un vas pe foc zmeura si zaharul. Cand incepe sa fiarba, ia din sos 2-3 lingurite de lichid, amesteca-le cu amidonul, apoi pune totul in sosul ramas pe foc, amestecand incontinuu inca 2 minute.
7. Lasa compozitia sa se raceasca, apoi trece fructele printr-o sita, amestecand cu o lingura de lemn, pentru a inlatura semintele de zmeura.
8. Pentru a servi, trebuie sa treci prin apa calda baza formelor cu panna cotta, ca aceasta sa se desprinda cu usurinta. Rastoarna-le pe o farfurie si serveste-le cu sos de zmeura alaturi si cu fructe proaspete.
Sursa: Goodfood.ro

Uite o reteta numai buna pentru o zi de duminica: panna cotta cu vanilie si sos de zmeura!

Ingrediente

240ml de lapte
4 foi de gelatina (sau 3 lingurite de gelatina la plic)
240ml de smantana pentru frisca
coaja de la 1 lamaie
2 pastai de vanilie
6-8 bobite de cardamom
150g de zahar
250g de zmeura proaspata sau congelata
75g de zahar
1 lingurita rasa de amidon

Mod de preparare

1. Pune foile de gelatina la inmuiat in apa rece. Daca folosesti pudra de gelatina, incalzeste 50ml lapte, toarna-l peste gelatina si amesteca pana ce se dizolva.

2. Pune laptele intr-un vas pe foc impreuna cu frisca lichida, zaharul, semintele pastaii de vanilie, bobitele de cardamom si coaja de lamaie.

3. Fierbe totul, amestecand din cand in cand. Ia de pe foc si lasa la infuzat, cu vasul acoperit, timp de 15 minute, dupa care strecoara lichidul.

4. Stoarce foarte bine foile de gelatina si amesteca-le in lichidul cald sau amesteca gelatina dizolvata in lapte.

5. Pregateste 4-6 castronele/ pahare/ forme in care varsa amestecul de panna cotta. Da la frigider pentru minimum 2 ore, pana se incheaga.

6. Pentru sosul de zmeura, pune intr-un vas pe foc zmeura si zaharul. Cand incepe sa fiarba, ia din sos 2-3 lingurite de lichid, amesteca-le cu amidonul, apoi pune totul in sosul ramas pe foc, amestecand incontinuu inca 2 minute.

7. Lasa compozitia sa se raceasca, apoi trece fructele printr-o sita, amestecand cu o lingura de lemn, pentru a inlatura semintele de zmeura.

8. Pentru a servi, trebuie sa treci prin apa calda baza formelor cu panna cotta, ca aceasta sa se desprinda cu usurinta. Rastoarna-le pe o farfurie si serveste-le cu sos de zmeura alaturi si cu fructe proaspete.

Sursa: Goodfood.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

Raed Arafat: "Dacă nu ne vaccinăm împotriva gripei sezoniere, vom avea două boli care amândouă ucid"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri