Un băiețel orfan din Ucraina a topit inimile românilor: „Nu mai am nici țară”. Ce se va întâmpla cu el


Micuțul Sașa Reznicenko a ajuns în România și este îngrijit la un centru social. Ce se va întâmpla cu el.


In articol:

Atunci când a ajuns pe data de 4 martie din Ucraina în România, povestea micuțului Sașa i-a cutremurat pe toți.

În vârstă de 9 ani, Sașa Reznicenko a ajuns să fie găzduit de un centru social din Băicoi, după ce s-a aflat că băiatul este orfan.
Cazul copilului refugiat din Odesa a stârnit un adevărat val de simpatie din partea prahovenilor și nu numai.

Sute de persoane au încercat să ia legătura cu centrul social în care este găzduit micul Sașa, pentru a-i oferi o șansă mai bună la viață. În plus, unii români s-au declarat dornici să îl adopte pe băiețelul în vârstă de 9 ani și să îl ajute să aibă parte de o copilărie normală.

„Nu am mamă și nici tată, au murit. Acum, nu mai am nici țară”, au fost cuvintele rostite de copil, cuvinte care au emoționat o întreagă comunitate. Alături de alți copii, Sașa a ajuns la Complexul de Servicii Comunitare „Rază de Soare” din Băicoi și a fost primit cu multă căldură.

Ce spune Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova despre micul Sașa Reznicenko

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, în grija căreia se află micuțul Sașa Reznicenko, e emis un punct de vedere, pentru a lămuri statutul copilului și în ce măsură acesta poate fi adoptat.

„Minorul la care faceți referire se află în evidența DGASPC Prahova, împreună cu un grup de copii, proveniți din sistemul de protecție din Ucraina. Toți acești copii au cetățenie ucraineană și nu au statutul de copii adoptabili, în conformitate cu legislația prevăzută în materia adopției din România. La acest moment, procedura de adopție aplicabilă acestor minori este cea prevăzută de legislația din țara de proveniență, respectiv Ucraina.

Refugiatii din Ucraina

Peste 2 milioane de ucraineni si-au parasit tara

[Sursa foto: Hepta.ro]

Persoanele de naționalitate română, domiciliate în România, care doresc să adopte minorul în cauză nu pot face acest lucru, întrucât acesta nu se află în evidența Registrului Național de Adopții din România și, implicit, nici în evidența Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție ca fiind declarat adoptabil. În prezent, în România, pot fi adoptați doar copiii cetățeni români, pentru care s-a deschis procedura de adopție.

În prezent, copiii ucraineni care se află în evidența DGASPC Prahova, inclusiv minorul Sașa Reznicenko, beneficiază de măsură de protecție specială, până la schimbarea condițiilor care au determinat luarea acestor măsuri și nu putem aprecia când va avea loc această schimbare”, este comunicatul DGASPC Prahova, remis în cursul acestei după amiezi.


Abonează-te pe

Citește și:

De ce ne cade părul. ,,Sfatul meu este să nu va tundeți mai des”

Mesaje de la mulți ani: Fă aniversarea cuiva mai frumoasă cu un mesaj sincer!

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Cine este Denisa, iubita lui Iancu Sterp. „O să facem un vlog împreună.”

Cum rezolvăm probleme din cuplu. „Este ceva care îmi stimulează simțurile”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Este bine sau nu să îi cunoști amanta? „Pentru un bărbat este o sancțiune”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri