Ultimă oră! De săptămâna viitoare, românii vor avea restricții noi. Ce implică intarea în Scenariul 5


Săptămâna viitoare, România va intra în scenariul 5 din cauza epidemiei de coronavirus. Iată restricțiile și regulile impuse de acest nou scenariu.


In articol:

Din păcate, România se află în scenariul 4 al Stării de Urgență, dar se îndreaptă cu pași repezi către Scenariul cu numărul 5. Acum două săptămâni, Ministrul Sănătății a discutat despre probabilitatea elaborării acestui nou scenariu.

Citeste si: Raed Arafat, mesaj de Paște pentru toți românii: „Stăm acasă ca la anul să stăm cu toți împreună”

„Momentan, avem doar Scenariul 4, ce trebuuie gestionat. Avem 2.000 de infectări cu coronavirus și nu ne gândim la Scenariul 5 sau 6. Dacă avem doar aceste 2.000 de cazuri, este un scenariu ușor. Dacă apar noi cazuri sau cazuri critice și severe, atunci va fi un scenariu greu,” declara, la momentul respectiv, Nelu Tătaru.

Ce se va schimba odată cu intrarea României în Scenariul 5 al Stării de Urgență?

Dacă la începutul lunii aveam 2000 de cazuri, acum s-a ajuns la peste 8000 de persoane infectate cu noul coronavirus și, din păcate, ne apropiem cu pași repezi de 10 000 de îmbolnăviri, fapt ce va duce la eraborarea unui nou Scenariu și la modificarea regulilor impuse de autorități.

Citeste si: Raed Arafat: În mai era programat un exercițiu cu CE, similar cu ceea ce se întâmplă acum. Realitatea a fost mai rapidă

scenariul 5, restricții, săptămâna viitoare, românia, regulilescenariul 5, restricții, săptămâna viitoare, românia, regulile
scenariul 5, restricții, săptămâna viitoare, românia, regulile

Odată cu apariția Scenariului 5 al Stării de Urgență, vor surveni o serie de modificări ale Ordonanțelor Militare deja existente, sau chiar apariția unor noi Ordonanțe, ce impun alte interdicții.

Astfel, potrivit informațiilor pe care le cunoaștem deocamdată, se crede că intervalul orar în care vom putea părăsi domiciliul va fi afectat, iar declarația pe propria răspundere ar putea fi modficată, formatul acesteia fiind unul nou. De asemenea, alte localități ar urma să fie închise, pe lângă Țăndărei și Suceava, iar Bucureștiul ar putea fi pus pe lista localităților carantinate, deoarece va atinge în curând borna de o mie de cetățeni infectați cu noul coronavirus.

Citeste si: De necrezut! Cercetătorii au descoperit de ce românii sunt rezistenți la coronavirus


Citește și:

Raed Arafat, mesaj de Paște pentru toți românii: „Stăm acasă ca la anul să stăm cu toți împreună”

De necrezut! Cercetătorii au descoperit de ce românii sunt rezistenți la coronavirus

Breaking news! Raed Arafat, veste extraordinară! Românii pot merge în vacanțe, la vară

OMS: Noul tip de coronavirus este de 10 ori mai letal decât gripa de tip A (H1N1)

Horoscop astăzi, sâmbătă 19 septembrie 2020. Săgetătorii au de rezolvat un conflict!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Berna și Philip, întâlnire neașteptată în toiul nopții! Cei doi foști concurenți de la „Puterea Dragostei” s-au împăcat?!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri