Uleiurile vegetale dauneaza grav sanatatii! Le vei mai folosi la gatit dupa ce citesti asta?


Uleiul vegetal nu este un aliment atat de sanatos pe cat sustin unii. Gatitul cu astfel de produs are rezultate absolut devastatoare, crescand incidenta cancerului si a bolilor cardiovasculare.

Uleiurile vegetale, care de regula sunt de culoare inchisa, sunt supuse unui proces intens de prelucrare pentru a crea unleiuri de o consistenta buna si inodore.

Uleiurile vegetale precum cel de soia, porumb, sofran si canola sunt nepotrivite pentru gatit deoarece cantitati foarte mari de acizi grasi omega-6, care sunt benefici pentru organism doar atunci cand se afla in raport de 3:1 cu acizii omega-3.

Uleiurile vegetale su un continut foarte mare de grasimi polinesaturate. Organismul uman este alcatuit in proportie de aproximativ 97% din grasimi saturate si monosaturate. Cand sunt supuse la caldura, acestea se oxideaza repede, ducand la crearea de radicali liberi care contribuie la imbatranirea prematura. Evita sa folosesti ulei de canola, ulei de porumb, ulei de samburi de struguri, ulei de bumbac, ulei de soia, ulei de sofranel, ulei de flaorea soarelui, ulei de tarate de orez si margarina.

Sursa: realitatea.net


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Bianca Pop, umilită de Ciprian Pian, fostul ei amant! Acesta nu a mai rezistat şi a atacat-o dur!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri