Uite motivele pentru care e super bine sa mananc curmale! Sunt mai bune ca merele sau bananele


Uite motivele pentru care e super bine sa mananc curmale! Sunt mai bune ca merele sau bananele

Curmala este fructul palmierului Phoenix dactylifera, cunoscut sub numele de curmal sau finic, care face parte din familia aracaceelor, fiind originar din oazele Egiptului şi ale Peninsulei Arabice, denumit şi "regele oazelor".

 

Curmalele au formă ovală, alungită, iar culoarea lor, atunci când sunt coapte, variază de la roşu aprins şi galben strălucitor la maro închis şi chiar negru, în funcţie de soi. Există aproximativ 1.500 de varietăţi de curmale, notează Agerpres.ro.
Curmalele conţin un procent ridicat de zaharuri, fibre naturale şi antioxidanţi. Aceste fructe sunt o sursă importantă de minerale (fier, potasiu, magneziu, calciu, mangan, cupru, zinc, fosfor, sulf, seleniu şi fluor) şi vitamine (vitamina A, complexul B, vitamina K).
Curmalele sunt mai bogate în aminoacizi decât merele, portocalele sau bananele.
Curmala este unul dintre cele mai bune energizante naturale. Se recomandă consumul de curmale în perioadele de efort fizic şi intelectual, dar şi pe timpul iernii pentru întărirea sistemului imunitar, recomandate fiind persoanelor anemice, celor epuizate sau în convalescenţă, copiilor în creştere. Doar unul sau două soiuri de curmal au o concentraţie modestă de fier, restul au un conţinut mult mai mare. Acest lucru, împreună cu energia uşor de asimilat, le fac un aliment ideal pentru cei care suferă de anemie şi afecţiuni care produc oboseala cronică.
Sursa: Wowbiz.ro

Curmalele au formă ovală, alungită, iar culoarea lor, atunci când sunt coapte, variază de la roşu aprins şi galben strălucitor la maro închis şi chiar negru, în funcţie de soi. Există aproximativ 1.500 de varietăţi de curmale, notează Agerpres.ro.

Curmalele conţin un procent ridicat de zaharuri, fibre naturale şi antioxidanţi. Aceste fructe sunt o sursă importantă de minerale (fier, potasiu, magneziu, calciu, mangan, cupru, zinc, fosfor, sulf, seleniu şi fluor) şi vitamine (vitamina A, complexul B, vitamina K). Curmalele sunt mai bogate în aminoacizi decât merele, portocalele sau bananele.

Curmala este unul dintre cele mai bune energizante naturale. Se recomandă consumul de curmale în perioadele de efort fizic şi intelectual, dar şi pe timpul iernii pentru întărirea sistemului imunitar, recomandate fiind persoanelor anemice, celor epuizate sau în convalescenţă, copiilor în creştere. Doar unul sau două soiuri de curmal au o concentraţie modestă de fier, restul au un conţinut mult mai mare. Acest lucru, împreună cu energia uşor de asimilat, le fac un aliment ideal pentru cei care suferă de anemie şi afecţiuni care produc oboseala cronică.

Sursa: Wowbiz.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

Carantină adaptivă în Ucraina! Ce restricții se aplică?

O să intre în pământ de RUȘINE! Ce secret teribil ascunde Andreea Mantea

Maria și Marinescu de la Puterea Dragostei, la un pas de împăcare!

Georgiana Lupu spune cine va câștiga Survivor 2021! Ce a declarat fosta concurentă?

Mădălina a părăsit platoul Puterea Dragostei, după un scandal cu Alexandra! Concurentele au fost în prag de bătaie!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic vineri, 26 februarie 2021! O zodie trebuie să meargă la doctor!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri