Afla care sunt motivele pentru care ai dat-o in bara la interviu. Invata ce trebuie si ce nu trebuie sa spui atunci cand te afli in fata angajatorului.
Nu ai raspuns satisfacator la intrebarea “Unde te vezi peste 10 ani?”. Raspunsul tau poate influenta decizia celui care te intervieveaza. Ai mare grija ce raspunzi, de exemplu daca aplici pentru un post in domeniul social media si spui ca in 10 ani te vezi director de creatie, s-ar putea ca angajatorul se se intrebe de ce nu incerci din start la departamentul design.
Nu te-ai documentat cu privire la profilul companiei.
Nu te potrivesti cu profilul candidatului ideal pentru acel post. Nu prea ai ce sa faci in aceasta privinta, pentru ca nu tine de talentul sau devotamentul tau.
Esti aroganta. Daca mergi la un interviu si strambi din nas cand ti se spune ca va trebui sa te ocupi si de anumite sarcini “casnice”, s-ar putea ca angajatorul sa prefere persoana de dinaintea ta, care ar face orice sa obtina postul. Nimanui nu-i place sa faca munca de jos insa toti o facem la un moment dat.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Esti supracalificata. Angajatorii nu vor lua in considerare persoanele care au studii aprofundate si experienta, daca postul nu o cere. Vor angaja pe cineva, pentru care acest job este o provocare.
Nu te-ai prezentat la interviu pregatita. Cel mai bine este sa ai la tine cateva copii ale CV-ului tau.
Daca aplici pentru un post de grafician, trebuie sa prezinti angajatorului si un portofoliu. De asemenea este bine sa fii pregatita si cu cateva scrisori de recomandare.Nu ai stiut ce intrebari sa pui la sfarsitul interviului. Nu intreba ceva numai de dragul de a intreba. Pune intrebari legate de profilul angajatului ideal, intreaba despre companie, ce planuri se intrevad, cum cred ei ca se situeaza pe piata.
Sursa www.cosmopolitan.com