Uite cum ti-ai putea spori productivitatea la munca! Iata ce sa faci!


Uite cum ti-ai putea spori productivitatea la munca! Iata ce sa faci!

Folosirea plantelor la decorarea spatiilor de lucru creste productivitatea cu 15%, iar angajatii au o perceptie pozitiva asupra calitatii aerului, se pot concentra mai bine si sunt mai multumiti de mediul lor de lucru, potrivit unui nou studiu.

Cercetatorii spun ca acesta este primul studiu care investigheaza diferentele dintre un spatiu de lucru "verde" si unul decorat minimalist, cu putin mobilier si fara nicio planta, potrivit Mediafax.

Oamenii de stiinta au studiat efectele includerii plantelor in spatiul de lucru asupra perceptiei calitatii aerului, concentrarii si satisfactiei la locul de munca si au monitorizat gradul de productivitate timp de mai multe luni, in doua cladiri de birouri din Marea Britanie si Olanda.

Potrivit cercetatorului Marlon Nieuwenhuis, seful acestui proiect, studiul sugereaza ca investitiile in decorarea birourilor cu plante va fi recuperata prin cresterea calitatii vietii si a productivitatii angajatilor.

„Simpla imbogatire cu plante a unui spatiu anterior spartan a dus la o crestere a productivitatii cu 15%, o cifra care se inscrie in limitele observate cu ocazia altor studii efectuate in laborator. Aceasta concluzie contrazice filosofia economica si politica actuala, dar si tehnicile moderne de management «simplu», insa cu toate acestea indica o cale catre un mediu de lucru mult mai placut, mai confortabil si mai profitabil”, a declarat Marlon Nieuwenhuis.

Studiul realizat de cercetatori este primul pe aceasta tema desfasurat in cladiri de birouri si spatii de lucru reale, folosite zi de zi, spre deosebire de alte cercetari care au fost efectuate in conditii controlate, in laborator.

In urma studiului, cercetatorii au descoperit ca angajatii din spatiile de lucru decorate cu plante au fost mai satisfacuti de munca lor, au raportat grade mai mari de concentrare si o perceptie pozitiva privind calitatea aerului.

In prezent, oamenii de stiinta incearca sa dezvolte un model de spatiu de lucru cu adevarat inteligent. „Filosofia minimalista a influentat o gama variata de domenii organizationale. Cercetarea noastra pune sub semnul intrebarii ideea larg raspândita ca «mai putin este mai mult». Uneori, mai putin este doar mai putin”, a spus si profesorul Alex Haslam de la Facultatea de Psihologie din cadrul University of Queensland.


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cine este MĂDĂLINA PAMFILE. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

CITEȘTE: Cine este VIVIANA SPOSUB. Biografie concurentei de la Bravo, ai stil! Celebrities

CITEȘTE: Cine este OTNIELA SANDU. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este MIHAI BOBONETE. Bobonete. Biografie: data nașterii, căsătorie, copii, carieră

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este ELIZA NATANTICU, soția lui Cosmin Natanticu. Biografie: data nașterii, carieră, căsătorie

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri