Uite cum se prepara galustele cu visine! Incearca si tu


Ai pofta de o gustare delicioasa? Chef Doru Serban te invata sa faci galuste cu visine.

Ingrediente

Ingrediente
1 kg cartofi albi
1-2 oua
250-300 g faina
1 kg visine foarte mari
7-8 linguri zahar
400 g pesmet
150 g unt
Scortisoara
Mod de preparare
Se curata cartofii, se fierb cu sare pana se inmoaie, se scurg, se zdrobesc si se amesteca cu oul batut si cu faina, Se obtine un aluat moale (nu ca cel de taietei).
Se caleste pesmetul cu unt pana devine auriu, apoi se scoate pe o tava intinsa, se presara zahar si scortisoara, se omogenizeaza totul, apoi se face un “pat” pe care vom scoate galustele.
Din coca se formeaza o foaie subtire de aproximativ 5 mm si se taie forme pentru a imbraca o visina.
Se spala visinele si se indeparteaza samburii (acestia se pot inlocui cu zahar cuburi), apoi se imbraca cu aluat fiecare visina.Se verifica sa nu aiba zone perforate si se fierb in apa cu sare.
Cand se ridica la suprafata, se mai tin 2 minute si se scot pe pesmet.Se presara si se tapeteaza peste tot cu pesmet si se servesc caldute, cu inghetata. - See more at: http://dragameaprietena.kanald.ro/retete/galuste-cu-visine_42940.html#view

1 kg cartofi albi

1-2 oua

250-300 g faina

1 kg visine foarte mari

7-8 linguri zahar

400 g pesmet

150 g unt

Scortisoara

Mod de preparare

Se curata cartofii, se fierb cu sare pana se inmoaie, se scurg, se zdrobesc si se amesteca cu oul batut si cu faina.

Se obtine un aluat moale (nu ca cel de taietei).

Se caleste pesmetul cu unt pana devine auriu, apoi se scoate pe o tava intinsa, se presara zahar si scortisoara, se omogenizeaza totul, apoi se face un “pat” pe care vom scoate galustele.

Din coca se formeaza o foaie subtire de aproximativ 5 mm si se taie forme pentru a imbraca o visina.

Se spala visinele si se indeparteaza samburii (acestia se pot inlocui cu zahar cuburi), apoi se imbraca cu aluat fiecare visina.

Se verifica sa nu aiba zone perforate si se fierb in apa cu sare.

Cand se ridica la suprafata, se mai tin 2 minute si se scot pe pesmet.

Se presara si se tapeteaza peste tot cu pesmet si se servesc caldute, cu inghetata.

 

 

DISTRIBUIE
acest articol


Cooking

Profiterol cu îngheţată şi glazură de ciocolată şi espresso! Încearcă reţeta asta de vară!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri