Uite cum alegi un pepene perfect copt fara sa ii faci "dop"


Alegerea unui pepene rosu bun reprezinta o adevarata provocare, mai ales atunci cand cumparatorul nu doreste sa ii faca "dop".

Sunetul - Bateti usor in coaja pepenelui si ascultati sunetul pe care il scoate. Pepenele nu trebuie sa sune a gol. Sunetul unui pepene perfect copt ar trebui sa fie plin, iar atingerea ar trebui sa creeze o senzatie de elasticitate, ca si cum degetele sunt "respinse" de coaja.

Codita - Un pepene cules de multe zile are codita uscata. Alegeti pepenii care au coada inca verde, pentru a avea siguranta ca nu este „trecut”.

Punctul galben - La capatul opus coditei ar trebui sa existe un punct/o pata galbena sau maronie. Daca ea este alba sau nu exista, inseamna ca fructul a fost cules prea devreme si nu este suficient copt.

Coaja - Un pepene suficient copt nu ar trebui sa aiba coaja moale sau zone moi pe suprafata lui. Acesta este un indiciu ca fructul este prea copt.

Forma - Alegeti pepenii care au o forma simetrica, ovala sau rotunda. Evitati-i pe cei deformati, turtiti la un capat sau cu proeminente. Toate acestea pot fi indicii ca pepenele a fost expus la soare neuniform (a stat pe o piatra sau a avut umbra) ori nu a fost udat in mod constant. Zonele deformate pot fi crude sau, din contra, uscate.

Greutatea - Un pepene greu pentru dimensiunea lui contine o cantitate mare de apa, ceea ce inseamna ca este perfect copt. Comparati greutatea a doi pepeni identici ca marime si alegeti-l pe cel mai greu dintre ei, pentru ca acesta va fi mai bine copt.
Sursa: www.dcnews.ro


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

Tragedie în România! A murit în urmă cu puțin timp

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri