Uite ce probleme risca tinerii care obisnuiesc sa consume alcool!


Tinerii care consuma cantitati mari de alcool sau consuma alcool des in adolescenta pot avea probleme neurologice, deoarece, conform unui studiu, cercetatorii au dezvaluit cum este afectat creierul.

Dezvoltarea lor neurologica scade simtitor si chiar se poate opri. Creierul se maturizeaza pana la 20,21 de ani, de aceea varsta legala la care se pot consuma bauturi alcoolice in America este 21. In Romania la 18 ani, copilul este considerat adult si nimeni nu il intreaba cati ani are in club cand comanda a cincea bere. De aici, drame peste drame, probleme cognitive, rani, violuri si chiar moartea

Mary Louise Richer, de la Duke Departament of Psychiatry and Behavioral Sciences a prezentat un studiu, in care a expus o serie de rozatoare, care aveau aceeasi dezvoltare a creierului ca un adolescent la alcool. Apoi, a observat ca regiunea hipocampusului, cea care controleaza invatarea si memoria era grav afectata. Nu doar ca regiunea hipocampusului nu mai primea nicio informatie noua, dar legaturile dintre celule nu functionau bine. Alte regiuni din creier erau, de asemenea, grav avariate si nu exista un tratament care sa le repare.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Elena Ionescu a câștigat Survivor România! Publicul a decis prin vot

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri