Uite ce nu trebuie sa faci niciodata in post!


Uite ce nu trebuie sa faci niciodata in post!

Postul reprezinta perioada rugaciunii si curatirii sufletesti de maxima intensitate.

 

In acest sens, o serie de preoti, printre care si Arsenie Boca, ne-au lasat o sumedenie de învataturi, din care sa învaţam lucruri utile pentru aceasta perioada
Timp de 40 de zile, credinciosii trebuie sa se abtina de la multe lucruri, nu doar de la mâncarea de dulce. In aceasta perioada, ei trebuie sa-i ceara iertare lui Dumnezeu pentru pacatele lor, sa mearga des la biserica si sa se împace cu persoanele certate. Nu în ultimul rând, oamenilor le sunt interzise placerile trupesti, pentru ca, spun clericii, acestea dau nastere pacatului.
Poftele trupesti pot fi biruite doar prin post si rugaciune. Tot în perioada de post oamenii trebuie sa fie mai buni si mai milosi cu cei din jurul lor, caci doar asa vor putea fi si ei iertati de Dumnezeu.
Parintele Arsenie Boca a vorbit si el despre perioada de post: „Firea trupului fiind surda, oarba si muta, nu te poti întelege cu ea decât prin osteneala si foame, acestea însa trebuie conduse dupa dreapta socoteala,
ca sa nu dauneze sanatatii. Acestea îl îmblânzesc, încât nu se mai tine vrajmas lui Dumnezeu. Rugaciunea si postul scot dracii poftei si ai maniei din trup. Foamea îmblânzeste fiarele. Cu tot dinadinsul se atrage luarea aminte ca toata lupta aceasta sa nu se duca fara îndrumarea unui duhovnic iscusit, care stie a cumpani masura, trebuinta si putinta fiecaruia în parte."
Sursa: RomaniaTv.net

In acest sens, o serie de preoti, printre care si Arsenie Boca, ne-au lasat o sumedenie de învataturi, din care sa învaţam lucruri utile pentru aceasta perioada

Timp de 40 de zile, credinciosii

trebuie sa se abtina de la multe lucruri, nu doar de la mâncarea de dulce. In aceasta perioada, ei trebuie sa-i ceara iertare lui Dumnezeu pentru pacatele lor, sa mearga des la biserica si sa se împace cu persoanele certate. Nu în ultimul rând, oamenilor le sunt interzise placerile trupesti, pentru ca, spun clericii, acestea dau nastere pacatului.

Poftele trupesti pot fi biruite doar prin post si rugaciune.
Tot în perioada de post oamenii trebuie sa fie mai buni si mai milosi cu cei din jurul lor, caci doar asa vor putea fi si ei iertati de Dumnezeu.

Parintele Arsenie Boca a vorbit si el despre perioada de post: „Firea trupului fiind surda, oarba si muta, nu te poti întelege cu ea decât prin osteneala si foame, acestea însa trebuie conduse dupa dreapta socoteala, ca sa nu dauneze sanatatii. Acestea îl îmblânzesc, încât nu se mai tine vrajmas lui Dumnezeu. Rugaciunea si postul scot dracii poftei si ai maniei din trup. Foamea îmblânzeste fiarele. Cu tot dinadinsul se atrage luarea aminte ca toata lupta aceasta sa nu se duca fara îndrumarea unui duhovnic iscusit, care stie a cumpani masura, trebuinta si putinta fiecaruia în parte."

Sursa: RomaniaTv.net

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cum să devii mai feminină și atrăgătoare. Sfaturi esențiale despre atitudine, stil și igienă

Începe tărăboiul! Cu ce o amenință Ciucu pe Alina Sorescu!

Vremea de luni, 30 mai 2022. Anunțul ANM: vreme extrem de calda!

Ce să pui în apa florilor pentru a rezista mai mult. „Ştiaţi că apa cu clor, luată de la conductă, scurtează viaţa florilor?"

Vremea de duminica, 29 mai 2022. Anunțul ANM: instabilitate!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty

Cum să arăți mereu bine fără prea mult efort. Sfaturi pentru un aspect impecabil 24/7

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri