O cura cu ceapa verde are efect detoxifiant, regland si activitatea anumitor glande din corp, motiv pentru care este considerata un antialergic natural foarte valoros.
De asemenea, este bogata in vitamine si in saruri minerale extrem de importante pentru efortul fizic. In plus, contine eteri si compusi cu siliciu care nu se gasesc in alte alimente.
Combate cancerul
Sucul de ceapa verde este un bun detoxificant si, in acelasi timp, tine sub control afectiunile de natura oncologica.
Acest suc se obtine din patru-cinci fire de ceapa, de la care se foloseste atat partea alba, cat si cea verde.
Dupa ce se mixeaza timp de un minut, se strecoara printr-un tifon dublu, iar zeama obtinuta se imparte in trei si se bea cu un sfert de ora inaintea meselor principale. Cura cu suc de ceapa trebuie tinuta timp de doua saptamani si se reia de cate ori este nevoie.Scade glicemia
Bolnavii de diabet isi pot tine glicemia sub control cu aceasta leguma. Se ia 1 kg de ceapa verde de la care se folosesc bulbul si frunzele.
Amestecul se mai mixeaza inca un minut, apoi se pune la pastrat intr-un recipient de sticla inchis ermetic si se tine in frigider. Cura dureaza zece zile, apoi se face o pauza de 20 de zile, iar tratamentul se poate intinde pe o perioada nelimitata. Doza zilnica recomandata este de o jumatatea de pahar de trei ori pe zi, inaintea meselor.
Pe langa vitaminele B si C, dar si potasiu si calciu, ceapa verde contine si alti compusi cu efecte terapeutice importante, cu efecte mai puternice decat ale cepei mature: alicina, cea care ii da mirosul specific, are proprietati antibiotice si antivirale, fiind un protector al cailor respiratorii si al plamanilor; cvercitina, un antioxidant puternic, cu rol in combaterea tulburarilor circulatorii, a bolilor cardiovasculare si a cancerului; clorofila, elimina din organism metalele grele si alte substante nocive aflate in alimente sau aer.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro